Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De dans van de meeuw

Andrea Camilleri (auteur), Willy Hemelrijk (traducteur)
Salvo Montalbano, politiecommissaris op Sicilie͏̈, gaat op zoek naar zijn verdwenen rechterhand Fazio.
Titre
De dans van de meeuw
Auteur
Andrea Camilleri
Traducteur
Willy Hemelrijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
La danza del gabbiano
Éditeur
Amsterdam: Serena Libri, 2019
262 p.
ISBN
9789076270999 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Commissaris Montalbano mist zijn rechterhand Fazio. Een paar aanwijzingen leiden hem naar een gebied met vergeetputten die voornamelijk door de maffia gebruikt worden. Daar liggen inderdaad een paar lijken in, maar gelukkig niet het lichaam van Fazio. Die heeft zich in de buurt verstopt met een hoofdwond die voor geheugenverlies zorgt. Beetje bij beetje komt zijn geheugen terug. Met de informatie die daardoor boven water komt, is Montalbano in staat om het spoor terug te volgen naar de grote namen op de achtergrond. Vijftiende deel in een serie over commissaris Montalbano. Ook in dit deel verzint Montalbano (soms absurde) leugens, ook al is er geen enkele reden om te liegen, en die ook nog geslikt worden door zijn omgeving. Het zorgt voor een kinderlijke humor die kenmerkend is voor deze serie.

Een Siciliaanse dodendans

Eten, liefde, maar vooral de almacht van de maffia: Camilleri serveert de vaste ingrediënten.

Nu staat inspecteur Montalbano al niet bekend om zijn goede humeur, maar op deze ochtend is het helemaal bar. Na een slapeloze nacht sleept hij zich uit bed en gaat naar het strand om te zwemmen. Daar valt een meeuw uit de lucht, draait nog een paar rondjes op zijn pootje en sterft. Montalbano wordt niet vrolijker van deze macabere dodendans en gaat naar het bureau. Daar blijkt zijn rechterhand en vriend Fazio te zijn verdwenen.

In de boeken rond Montalbano zitten drie vaste ingedriënten: de liefde, eten en de maffia. In 'De dans van de meeuw' komt Montalbano's geliefde Livia over uit haar woonplaats Milaan voor een kleine vakantie. Montalbano raakt zo van slag van de verdwijning van zijn collega dat hij Livia compleet vergeet. Ze gaat terug naar Milaan en tot zijn grote ellende laat ze een begripvolle brief achter. "Liever had hij scheldkanonnades gehad, beledigingen, verwensingen. Nu liet ze hem juist voelen wat een stuk stront hij was. Was die brief bedoeld om hem no…Lire la suite

À propos de Andrea Camilleri

CC BY 3.0 - Image by [[Marco Tambara [thambar] cc-by-3.0]]

Andrea Camilleri, né le 6 septembre 1925 à Porto Empedocle (la Vigàta de ses romans) et mort le 17 juillet 2019 à Rome, est un metteur en scène et un écrivain italien.

Sa renommée est internationale grâce à, notamment, ses romans mettant en scène le commissaire Montalbano. Auteur de plus de cent ouvrages littéraires, il est traduit en trente langues et ses livres se sont vendus à vingt-six millions d'exemplaires rien qu'en Italie. Il est entré dans la collection des « I Meridiani », la « Pléiade » italienne.

Biographie

Fils unique dans une famille de la haute bourgeoisie, mais désargentée, Andrea Camilleri poursuit ses études à Palerme où il fréquente la bohème. Il commence alors sa carrière d'écrivain par des nouvelles et des articles…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions