Livre
Néerlandais

De gestolen twaalfuurtjes

Andrea Camilleri (auteur)

De gestolen twaalfuurtjes

Dans la série:
Genre:
Een Siciliaanse commissaris van politie zit met een lijk van een brave burger, een schietpartij op zee en het zwervende zoontje van een verdwenen illegale werkster.
Titre
De gestolen twaalfuurtjes
Auteur
Andrea Camilleri
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Il ladro di merendine
Éditeur
Amsterdam: Muntinga, 2004 | Autres éditions
287 p.
ISBN
90-417-6040-7

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De derde vertaalde thriller over commissaris Montalbano speelt in een fictief Siciliaans dorp. Het oorspronkelijke beroep van de Siciliaanse auteur, regisseur, is te merken: veel ogenschijnlijk aparte gebeurtenissen, een aanslag op een schip door de Tunesische kustwacht, een gepensioneerde man met een mes in de rug in een appartementenlift en de geheimzinnige activiteiten op het kantoor van de vermoorde man worden met veel gepuzzel en gevloek, voetwerk en niet helemaal legale tactieken toch opgelost ondanks de tegenwerking van de Italiaanse geheime dienst. De couleur locale moet het vooral hebben van de uitvoerig beschreven eetpartijen. De relatieproblemen van de commissaris (vader, geliefde, adoptief zoontje) zorgen voor een aardige en ook wel geloofwaardige karaktertekening. Een spannende en ontspannen geschreven politieroman. Deze niet te dikke pocket is ideale vakantielectuur voor de liefhebbers van politieromans. Zeer kleine druk, ruime lay-out.

À propos de Andrea Camilleri

CC BY 3.0 - Image by [[Marco Tambara [thambar] cc-by-3.0]]

Andrea Camilleri, né le 6 septembre 1925 à Porto Empedocle (la Vigàta de ses romans) et mort le 17 juillet 2019 à Rome, est un metteur en scène et un écrivain italien.

Sa renommée est internationale grâce à, notamment, ses romans mettant en scène le commissaire Montalbano. Auteur de plus de cent ouvrages littéraires, il est traduit en trente langues et ses livres se sont vendus à vingt-six millions d'exemplaires rien qu'en Italie. Il est entré dans la collection des « I Meridiani », la « Pléiade » italienne.

Biographie

Fils unique dans une famille de la haute bourgeoisie, mais désargentée, Andrea Camilleri poursuit ses études à Palerme où il fréquente la bohème. Il commence alors sa carrière d'écrivain par des nouvelles et des articles…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions