Livre
Néerlandais

De hond van terracotta

Andrea Camilleri (auteur)

De hond van terracotta

Dans la série:
Genre:
Commissaris Montalbano van de recherche van Vigata op Sicilie͏̈ vindt, na een tip, in een grot de verstrengelde, gemummificeerde lichamen van een man en een vrouw, vergezeld van attributen voor een begrafenis- en opstandingsritueel.
Titre
De hond van terracotta
Auteur
Andrea Camilleri
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Il cane di terracotta
Éditeur
Amsterdam: Serena Libri, 2002
328 p.
ISBN
90-76270-19-8

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Commissaris Montalbano van de recherche van Vigata op Sicilië, vindt - na een tip - in een grot de verstrengelde, gemummificeerde lichamen van een man en een vrouw, vergezeld van attributen voor een begrafenis- en opstandingsritueel volgens christo-islamitische traditie. Na een erg ingewikkeld historisch-cultureel onderzoek ontdekt hij dat het hier gaat om een Italiaans meisje, Lisetta Moscato en een nazi-matroos, Mario Cunich, die in 1943 werden vermoord terwijl ze een verboden liefde bedreven. Het is een onderzoek waar de commissaris helemaal in op gaat. Het voert hem terug naar zijn persoonlijke roots en naar het socioculturele verleden van het eiland: mythologie, maffia, het prachtige, geheimzinnige landschap, de gevarieerde keuken. Montalbano lijkt in meer opzichten op de Franse commissaris Maigret. Kortom: een heerlijk ontspannend boek, één uit een steeds bekender wordende serie, met steeds dezelfde commissaris in de hoofdrol. Kleine druk.

À propos de Andrea Camilleri

CC BY 3.0 - Image by [[Marco Tambara [thambar] cc-by-3.0]]

Andrea Camilleri, né le 6 septembre 1925 à Porto Empedocle (la Vigàta de ses romans) et mort le 17 juillet 2019 à Rome, est un metteur en scène et un écrivain italien.

Sa renommée est internationale grâce à, notamment, ses romans mettant en scène le commissaire Montalbano. Auteur de plus de cent ouvrages littéraires, il est traduit en trente langues et ses livres se sont vendus à vingt-six millions d'exemplaires rien qu'en Italie. Il est entré dans la collection des « I Meridiani », la « Pléiade » italienne.

Biographie

Fils unique dans une famille de la haute bourgeoisie, mais désargentée, Andrea Camilleri poursuit ses études à Palerme où il fréquente la bohème. Il commence alors sa carrière d'écrivain par des nouvel…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions