Livre
Néerlandais

De loop der dingen

Andrea Camilleri (auteur)

De loop der dingen

Dans la série:
Genre:
Bij het lijk van een vermoorde man ligt een briefkaart dat als bewijs van overspel moet dienen.
Titre
De loop der dingen
Auteur
Andrea Camilleri
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Il corso delle cose
Éditeur
Amsterdam: Serena Libri, 2000
153 p.
ISBN
90-76270-12-0

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 24 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Andrea Camilleri is een echte Siciliaan, geboren in 1925 in Porto Empedocle. Hij werkt vooral voor het theater en de televisie, als scenarist en regisseur. Hij geeft al 20 jaar les aan de Accademia d' arte drammatica. Zijn eerste roman werd in 1968 door 14 uitgeverijen afgewezen. Pas in 1978 verscheen Il corso delle cose. Hij is dus een laatbloeier. Zijn romans en verhalen zijn in Italië razend populair.

Het Sicilië dat Camilleri in zijn boeken schildert, is gepassioneerd en levendig, met mooie sensuele vrouwen, tegelijkertijd archaïsch en modern. Door de lectuur van zijn boeken leer je, zij het vanop afstand, de Siciliaanse realiteit goed kennen. De structuur van de roman is grotendeels aan de televisie ontleend: Camilleri denkt niet zozeer in hoofdstukken, als wel in opeenvolging van beelden, van scènes. De precisie en de gevatheid van zijn dialogen komen daarentegen uit de theaterwereld.

De titel De loop der dingen is ontleend aan de Franse fi…Lire la suite
Op Sicilië wordt een man vermoord. Bij het lijk ligt een briefkaart met daarop het bewijs van overspel. Wie is de moordenaar? Speelt de drugsmaffia een rol? Is het de wraak van een bedrogen echtgenoot? Inspecteur Corbo en assistent Targnin trachten de zaak op te lossen, hetgeen hun - na eindeloze gesprekken - gelukt. Dit lome, dolce farniente-achtige verhaal blijkt uiteindelijk - goed van opbouw en met uitstekende dialogen - zeer goed leesbaar. Hoewel zonder commissaris Montalbano een thriller van enig formaat. Kleine druk.

À propos de Andrea Camilleri

CC BY 3.0 - Image by [[Marco Tambara [thambar] cc-by-3.0]]

Andrea Camilleri, né le 6 septembre 1925 à Porto Empedocle (la Vigàta de ses romans) et mort le 17 juillet 2019 à Rome, est un metteur en scène et un écrivain italien.

Sa renommée est internationale grâce à, notamment, ses romans mettant en scène le commissaire Montalbano. Auteur de plus de cent ouvrages littéraires, il est traduit en trente langues et ses livres se sont vendus à vingt-six millions d'exemplaires rien qu'en Italie. Il est entré dans la collection des « I Meridiani », la « Pléiade » italienne.

Biographie

Fils unique dans une famille de la haute bourgeoisie, mais désargentée, Andrea Camilleri poursuit ses études à Palerme où il fréquente la bohème. Il commence alors sa carrière d'écrivain par des nouvelles et des articles…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions