Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Montalbano en het verdwenen kind

Andrea Camilleri (auteur), Willy Hemelrijk (traducteur)
Wanneer commissaris Montalbano door zijn collega wordt opgeroepen om mee te helpen met het zoeken naar een 3-jarig meisje dat tijdens een familiepicknick is verdwenen, schiet hij meteen te hulp.
Titre
Montalbano en het verdwenen kind
Auteur
Andrea Camilleri
Traducteur
Willy Hemelrijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Ritorno alle origini
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Serena Libri, 2009
146 p.
ISBN
9789076270531 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Wanneer commissaris Montalbano door zijn collega wordt opgeroepen om mee te helpen met het zoeken naar een 3-jarig meisje dat tijdens een familiepicknick is verdwenen, schiet hij meteen te hulp. Bij aankomst blijkt dat ze weer terecht is, maar wel onder verdachte omstandigheden. Dit verhaal is in Italië uitgegeven in een verzamelbundel, maar de uitgever, die alleen Italiaanse thrillers op de markt brengt, heeft gekozen voor een losse uitgave in klein formaat. De auteur was theaterregisseur en scenarioschrijver en is op latere leeftijd begonnen met het schrijven van detectives, die in Italië erg populair zijn. In dit korte verhaal onderzoekt de eigenzinnige en grofgebekte politiechef wat de ruzie tussen de vader van het meisje en zijn zwager en de komst van een lid van een vroegere maffiafamilie in het dorp met dit incident te maken hebben. Het is een klassieke 'whodunit', aandoenlijk geschreven met humor en met oog voor details. Een heerlijk boek om als tussendoortje te lezen. Paperba…Lire la suite

À propos de Andrea Camilleri

CC BY 3.0 - Image by [[Marco Tambara [thambar] cc-by-3.0]]

Andrea Camilleri, né le 6 septembre 1925 à Porto Empedocle (la Vigàta de ses romans) et mort le 17 juillet 2019 à Rome, est un metteur en scène et un écrivain italien.

Sa renommée est internationale grâce à, notamment, ses romans mettant en scène le commissaire Montalbano. Auteur de plus de cent ouvrages littéraires, il est traduit en trente langues et ses livres se sont vendus à vingt-six millions d'exemplaires rien qu'en Italie. Il est entré dans la collection des « I Meridiani », la « Pléiade » italienne.

Biographie

Fils unique dans une famille de la haute bourgeoisie, mais désargentée, Andrea Camilleri poursuit ses études à Palerme où il fréquente la bohème. Il commence alors sa carrière d'écrivain par des nouvelles et des articles…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions