Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Verstikkende zomerhitte

Andrea Camilleri (auteur)

Verstikkende zomerhitte

Dans la série:
Commissaris Montalbano vindt op zoek naar een vermist jongetje in een verborgen ruimte in een vakantievilla het lijk van een jong meisje.
Titre
Verstikkende zomerhitte
Auteur
Andrea Camilleri
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
La vampa d'agosto
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2008
231 p.
ISBN
9789044611687

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het recept is beproefd: een lijk, de lange armen van de maffia, een corrupt en incompetent rechtsapparaat en een eigenaardige rechercheur die alsnog orde op zaken stelt. Na jaren dienst als regisseur en scenarioschrijver bij de RAI toverde de Siciliaan Andrea Camilleri (1925) al in 1994, in de herfst van zijn carrière, met onvoorzien succes commissaris Salvo Montalbano uit zijn pen. Sinds een jaar of tien lopen de Italianen storm voor zijn intussen omvangrijke reeks avonturen. Camilleri is haast een cultfiguur geworden en een groot aantal Italiaanse misdaadschrijvers volgt in zijn spoor. Verstikkende zomerhitte is het tiende verhaal met commissaris Montalbano in de hoofdrol.

Het is augustus, en het is bloedheet in Vigatà. Commissaris Montalbano kijkt uit naar een welverdiende vakantie en wat tijd alleen met zijn vriendin Livia, maar ziet alles door de vervroegde vakantieplannen van een collega in het water vallen. Livia nodigt daarop haar hartsvriendin Laura, haar man en…Lire la suite
Commissaris Montalbano vindt op zoek naar een vermist jongetje in een verborgen ruimte in een vakantievilla een lijk van een jong meisje. De moord heeft zes jaar geleden plaatsgevonden. Vooraanstaande Sicilianen en maffialeden komen als verdachte in aanmerking. De commissaris opereert op de rand van de wet; een aantal deelnemers aan het onderzoek speelt een dubbelspel. Gevoel van humor en onorthodoxe opsporingsmethoden zijn nodig om binnen de verknooptheid van belangen op Sicilië een moord op te kunnen lossen. Het boek leest vlot, is geestig en heeft een verrassend plot. Naast de verhaallijn van de moord speelt ook het liefdesleven van de commissaris een rol; dit geeft het boek een frisse dubbele laag en plaatst het verhaal in de werkelijkheid. De voortdurende hitte is voor de lezer bijna voelbaar. Deel uit de serie boeken met deze commissaris in de hoofdrol. Kleine druk.

À propos de Andrea Camilleri

CC BY 3.0 - Image by [[Marco Tambara [thambar] cc-by-3.0]]

Andrea Camilleri, né le 6 septembre 1925 à Porto Empedocle (la Vigàta de ses romans) et mort le 17 juillet 2019 à Rome, est un metteur en scène et un écrivain italien.

Sa renommée est internationale grâce à, notamment, ses romans mettant en scène le commissaire Montalbano. Auteur de plus de cent ouvrages littéraires, il est traduit en trente langues et ses livres se sont vendus à vingt-six millions d'exemplaires rien qu'en Italie. Il est entré dans la collection des « I Meridiani », la « Pléiade » italienne.

Biographie

Fils unique dans une famille de la haute bourgeoisie, mais désargentée, Andrea Camilleri poursuit ses études à Palerme où il fréquente la bohème. Il commence alors sa carrière d'écrivain par des nouvelles et des articles…En lire plus sur Wikipedia