Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Zwarte zon : historische roman over Caravaggio

Andrea Camilleri (auteur), Maaike Dicke (traducteur), Han Van Bree (postface)
Als de auteur notities van de Italiaanse schilder Caravaggio (1571-1610) in zijn bezit krijgt, schrijft hij een roman waarin hij deze passages over de laatste fase van diens leven op Malta een plaats geeft. Bevat reproducties van schilderijen van Caravaggio.
Titre
Zwarte zon : historische roman over Caravaggio
Auteur
Andrea Camilleri
Traducteur
Maaike Dicke
Postface
Han Van Bree
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Il colore del sole
Édition
1
Éditeur
Schoorl: Conserve, 2010
136 p. : ill.
ISBN
9789054292968 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 30 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als de auteur in 2004 voor het eerst in vijftig jaar in Sicilië is, heeft hij een vreemde ontmoeting met een man die hem min of meer ontvoert naar een afgelegen huis en hem daar door zijn overleden vrouw gevonden notities van de Italiaanse schilder Caravaggio (1571-1610) laat zien. Hij mag ze niet meenemen, maar wel overschrijven wat hij belangrijk vindt. Die passages plaatst hij in een verhaal over de laatste fase van Caravaggio’s leven en zijn theorieën over o.a. licht. De schilder moet om zijn slechte gedrag met goede vriend Mario Minniti in 1606 zowel Rome als Napels ontvluchten en wordt in Malta hospitaalridder bij de Maltezer Orde. Daar belandt hij in de gevangenis en vlucht naar Sicilië, waar hij sterft. De Italiaanse auteur (1925) is bekend door zijn detectiveromans. Deze bijzondere, goed vertaalde novelle is een juweeltje voor lezers geïnteresseerd in de geschiedenis van de schilderkunst. Het boeiende, soms zelfs spannende verhaal geeft veel info over Caravaggio en is mooi ui…Lire la suite

À propos de Andrea Camilleri

CC BY 3.0 - Image by [[Marco Tambara [thambar] cc-by-3.0]]

Andrea Camilleri, né le 6 septembre 1925 à Porto Empedocle (la Vigàta de ses romans) et mort le 17 juillet 2019 à Rome, est un metteur en scène et un écrivain italien.

Sa renommée est internationale grâce à, notamment, ses romans mettant en scène le commissaire Montalbano. Auteur de plus de cent ouvrages littéraires, il est traduit en trente langues et ses livres se sont vendus à vingt-six millions d'exemplaires rien qu'en Italie. Il est entré dans la collection des « I Meridiani », la « Pléiade » italienne.

Biographie

Fils unique dans une famille de la haute bourgeoisie, mais désargentée, Andrea Camilleri poursuit ses études à Palerme où il fréquente la bohème. Il commence alors sa carrière d'écrivain par des nouvelles et des articles…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions