Livre
Néerlandais

Ik wil groeien !

Andrea Shavick (auteur), Russell Ayto (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Thomas is klein en vraagt iedereen hoe hij groter kan worden, tot zijn oom hem vertelt dat hij niet van buiten maar van binnen moet groeien. Prentenboek met grote tekeningen in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.
Sujet
Klein zijn
Titre
Ik wil groeien ! / tekst Andrea Shavick ; ill. Russell Ayto
Auteur
Andrea Shavick
Dessinateur
Russell Ayto
Langue
Néerlandais
Titre original
You'l soon grow Alex
Éditeur
Amsterdam: Zirkoon, 2000
[28] p. : ill.
ISBN
90-5247-198-3

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 35 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Thomas is zo klein dat alle kinderen op school hem 'kleintje' noemen. Hij is zo klein dat de vriendinnen van zijn grote zus hem altijd over zijn bol aaien en zeggen "ach, wat een schatje". Thomas wil groeien. Hij vraagt aan iedereen hoe hij dat moet doen. Mama zegt dat je vitaminen moet eten, volgens papa moet je oefeningen doen, zijn zusje zweert bij heel veel slapen en de juf meent dat het met veel lezen en tellen goed komt. Maar hoe vaak Thomas ook bruine bonen eet, rekt of strekt, slaapt of boeken leest, er komt geen centimeter bij. Ten einde raad besluit hij oom Kwiebel om advies te vragen, Kwiebel is de langste man die Thomas kent. Die moet er haast wel alles van weten. Kwiebel vindt het echter helemaal niet leuk om zo groot te zijn (je stoot je hoofd altijd, kleren passen nooit, je kan niet lekker in een auto zitten omdat je te lang bent...). En oom Kwiebel verklapt Thomas een geheim.
De tekeningen zijn groots en geestig; Thomas is inderdaad heel wat kleiner dan de dingen en…Lire la suite
Thomas is klein en wil dolgraag groter worden. Klein zijn maakt hem ongelukkig. Hij gaat te rade bij moeder, vader, grote zus, juf Kiki, maar hun goede raad, die varieert van gezond eten, rek- en strekoefeningen doen, leren tellen en veel lezen, tot veel slapen, doet hem niet groeien. Oom Kwiebel is lang. Wanneer Thomas hem om raad vraagt, laat hij Thomas aan den lijve ondervinden dat groot zijn ook niet alles is: opgevouwen in auto's zitten, vaak het hoofd stoten, nauwelijks kleren kunnen kopen. Oom Kwiebel leert Thomas dat je ook op andere manieren kunt groeien, namelijk innerlijk. Op dat moment ziet Thomas in dat je met zelfvertrouwen kunt uitgroeien tot de allervrolijkste in je omgeving. Het verhaal wordt vooral verteld door de prachtige, stakerige prenten boordevol details die veelal getekend zijn vanuit het perspectief van de kleine mens. De oorspronkelijke tekst is in lenig Nederlands vertaald en staat in grote schrijfletters tussen de illustraties afgedrukt. Een boek om uit vo…Lire la suite