Livre
Néerlandais

Sterren herkennen en benoemen

Andreas Schulz (auteur), Joachim Herrmann (dessinateur), Wil Tirion (autre)
Sujet
Astronomie
Titre
Sterren herkennen en benoemen / Andreas Schulz ; krt. door Wil Tirion ; tek. door Jo Herrmann ... [et al.]
Auteur
Andreas Schulz
Dessinateur
Joachim Herrmann
Autre
Wil Tirion
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Sterne
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2003
192 p. : ill. + uitvouwblad van de Melkweg
ISBN
90-443-0688-X
Placing suggestion
552.3 (SISO) Heelal ; Sterrenkijken (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 27 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze natuurgids houdt zich voor de afwisseling eens bezig met objecten en fenomenen die zich buiten onze aarde en meer bepaald in het heelal bevinden. Beginners nemen best eerst het deeltje over het waarnemen van de objecten aan de hemel door. Dit deel bevat o.m. een eerste algemene inleiding in oriëntatie op de hemel en waardevolle tips voor het gebruik van sterrenkijkers. Verder zijn er hoofdstukken met basisinformatie over de zon, de maan, de planeten en hun aard en plaats in het heelal. De hoofdstukken 'Sterren en sterrenstelsels' en 'Atmosferische verschijnselen' geven een goede, korte inleiding op het moderne beeld van het universum. Het ernstige werk wordt bewaard voor het hoofdstuk 'Maandsterrenkaarten'. Deze kaarten geven de aanblik weer van de nachtelijke hemel met de belangrijkste sterrenbeelden op verschillende uren. Daarnaast staan ook de tijdstippen van hetzelfde hemelaanzicht van andere maanden vermeld.

Heel uitgebreid is ook het hoofdstuk 'Sterrenbeelden'. Dit b…Lire la suite
De nadruk ligt bij deze sterrengids op het observeren van de sterrenhemel. De lezer krijgt na de inhoudsopgave, inleiding, observatie- en verrekijkertips, met twaalf sterrenkaarten een jaaroverzicht van de sterrenhemel. Dan volgen korte hoofdstukken met aandacht voor hemellichamen als zon, maan, planeten, sterrenstelsels, kometen etc. De wetenschappelijke uitleg vereist enige natuurkundige voorkennis. Dit geldt ook voor de bijgevoegde grafieken en diagrammen, die tevens door het pocketformaat van de gids erg klein zijn. Vervolgens worden de individuele sterrenbeelden besproken aan de hand van duidelijke deelsterrenkaarten (vnl. sterren zichtbaar op het noordelijk halfrond). Een woordenlijst, literatuur- en adressenlijst en een melkwegposter staan achterin. Een professionele gids vol mooie kleurenfoto's en illustraties. Het boek heeft helaas een te smalle bindmarge, waardoor de lezer veel moeite moet doen om de tekst goed te kunnen lezen. Ook hebben de illustraties te lijden onder het …Lire la suite

À propos de Andreas Schulz

CC-BY-SA-3.0 - Image by LSDSL

Andreas Schulz, né le 3 mars 1955 à Munich et résident à Dubai, est un copilote allemand de rallye-raid.

Biographie

De 1976 à 1979, il évolue ponctuellement comme copilote dans le Championnat d'Allemagne des rallyes, et en 1982 il travaille comme mécanicien au service de Walter Röhrl. En 1986, il conduit un camion d'assistance sur le Paris-Dakar, et de 1989 à 1991, il est dans l'équipe de Carlos Sainz, le Toyota Team Europe, durant trois saisons du Championnat du monde des rallyes.

1990 le voit faire ses débuts comme navigateur en rallye-raid. À compter de 2003 il devient l'allemand le plus titré sur le Paris-Dakar.

Seul le Français Michel Périn le dépasse encore actuellement au nombre de victoires des copilotes dans le championnat du monde des rallyes tout-terrain, avec 6 couronnes.

Il est copilote pour le X…En lire plus sur Wikipedia