Dagboek van een invasie

Andrej Koerkov (auteur)
Dagboekaantekeningen van de bekende Oekraïense schrijver over zijn vlucht uit Kyiv na de start van de Russische invasie in februari 2022, en over leven in een land in oorlog.
Titre
Dagboek van een invasie
Auteur
Andrej Koerkov
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Invasion journal
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Balans, © 2022
266 p.
ISBN
9789463822404 (paperback)
Placing suggestion
Oekraïne 945.7 (SISO) Landen (ZIZO)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dagboekfragmenten van de bekende Oekraïense schrijver over hoe Rusland, zijn moederland, zijn thuisland Oekraïne binnenviel. Net als vele landgenoten vluchtte Koerkov in februari 2022 halsoverkop uit Kiyv, en kwam terecht bij vreemden in het westen van het land. Intussen bleef hij schrijven — niet aan zijn nieuwe roman, maar in beschouwingen en dagboekaantekeningen. Hij hield obsessief het nieuws bij, onderhield contact met vrienden en collega's in het hele land en reisde door Europa als woordvoerder voor het Oekraïense volk. 'Dagboek van een invasie’ is in een pakkende stijl geschreven, met een scherp oog voor de absurditeiten van het dagelijks leven in een oorlog. Met name geschikt voor een literaire lezersgroep. Met kaart. Andrej Koerkov (Leningrad, 1961) wordt beschouwd als een van de belangrijkste schrijvers van Oekraïne. Hij publiceerde meerdere romans en is voorzitter van de PEN Oekraïne.

À propos de Andrej Koerkov

Andreï Iourievitch Kourkov (en russe : Андрей Юрьевич Курков ; en ukrainien : Андрій Юрійович Курков) est un écrivain ukrainien de langue russe né le 23 avril 1961 à Boudogochtch (ru), oblast de Léningrad, RSFSR, URSS.

Biographie

Andreï Kourkov vit depuis son enfance à Kiev, ; il y a terminé ses études à l'Institut d'État de pédagogie des langues étrangères en 1983.

Il affirme savoir parler sept langues étrangères,,.

Il a exercé différents métiers comme rédacteur, gardien de prison (à Odessa où il rédige ses premiers récits) et caméraman.

Depuis 1988, Kourkov est membr…En lire plus sur Wikipedia