Verhalen over de moeilijkheid om in Napels te leven zonder een van de Tien Geboden te overtreden.
Titre
Tien
Auteur
Andrej Longo
Traducteur
Mieke Geuzebroek Pietha De Voogd
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Dieci
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Van Gennep, 2010
164 p.
ISBN
9789055154807 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 15 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het dagelijkse leven in Napels is hard: overal tref je sporen aan van de Camorra, corruptie en misdaad. Deze verhalenbundel laat zien hoe de inwoners, vooral jongeren, hiermee omgaan. Elk van de tien verhalen is opgezet rond een van de tien geboden, waaraan ook de titels van de verhalen zijn ontleend. Telkens blijkt hoe moeilijk het is voor de personages om die geboden op te volgen. In deze stad valt niet aan het kwaad te ontkomen. Kinderen groeien op met een vader die altijd een pistool bij zich draagt en driekwart van de tijd vastzit in de gevangenis. Als je een redelijke baan wilt krijgen, kun je niet om de Camorra heen. De taal in deze bundel is net als het leven in Napels: rauw en nietsontziend. Maar er zijn ook momenten waarop de personages in wanhoop en vertwijfeling over hun uitzichtloze bestaan nadenken. In die passages is de toon gevoeliger. Deze prachtige verhalenbundel is het eerste boek van de Italiaanse auteur dat in het Nederlands is vertaald. De verhalen bieden een moe…Lire la suite

À propos de Andrej Longo

Andrej Longo, né à Ischia (Province de Naples) en 1959 est un écrivain italien.

Biographie

Il reçoit son prénom Andrej de la part de son père en hommage à Guerre et paix de Léon Tolstoï.

Diplômé en lettres du DAMS de Bologne, il exerce divers métiers comme pizzaïolo tout en collaborant à des œuvres théâtrales, radiophoniques et de cinéma.

En 2002, l'éditeur Meridiano Zero publie son recueil de nouvelles Più o meno alle tre. En 2003, il publie le roman Adelante per Rizzoli qui remporte le prix Sezione Narrativa Premio Nazionale Letterario Pisa.

En 2007, Andrej Longo publie Dieci (en français Dix) chez l'éditeur Adelphi. Il s'agit de récits situés à Naples et inspirés par les Dix Commandements. Ce livre remporte le prix Bagutta, le Premio Nazionale di Narrativa Bergamo et le prix Piero Chiara. Dieci est traduit en plusieurs langues.

En 2011, un de ses textes fa…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions