Livre
Néerlandais

Spat! Wa's dat?

Andrew Pinder (auteur)

Spat! Wa's dat?

Public cible:
9-11 ans et plus
Dit vindingrijke boek met kleurrijke illustraties van doorsnee dingen moedigt kinderen aan om gewone zaken om te toveren tot iets buitengewoons. Een prop papier wordt een ijsberg voor pinguïns, een varenblad wordt een dinosaurus en een handafdruk verandert in een olifant. Wat zou jij maken van verfspatten, koffiekringen en aluminiumfolie? Kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten en met een
Titre
Spat! Wa's dat?
Auteur
Andrew Pinder
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Splat! What's that?
Édition
1
Éditeur
Baarn: De Fontein, 2012
[96] p. : ill.
ISBN
9789026130342 (paperback)
Placing suggestion
Tekenen - Schilderen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Spat! Wa's dat?

Dit boek heeft het uiterlijk van het betere kleurboek. Het is, op een tekstballon op elke bladzijde na, woordenloos en zit boordevol ideeën over wat je zou kunnen doen met een verfvlek, met paiper en karton, een stuk textiel, met boomschors en bladeren en fruit en groenten. Soms wordt verwacht dat je een tekening vervolledigt. De tekstballonnen geven commentaar en zijn bedoeld om de fantasie te stimuleren.
Het is eerder een boek om begeleiders van kinderateliers, leerkrachten of jeugdleiders en eventueel ouders op ideeën te brengen, eerder dan dat het geschikt is om zomaar in kinderhanden te geven. Een pluspunt is wel dat het voor een brede leeftijdsgroep bruikbaar is.