Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Agressor

Andy McNab (auteur)
Dans la série:
Genre:
Als een voormalig geheim agent een oude vriend uit de problemen wil helpen stuit hij op complicaties.
Titre
Agressor / Andy McNab
Auteur
Andy McNab
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Aggressor
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2008 | Autres éditions
318 p.
ISBN
9789044321746

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 30 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Andy McNab is het pseudoniem van een SAS-agent die op het moment dat hij de dienst verliet, de hoogst gedecoreerde soldaat was van het Britse leger. Met Agressor is McNab toe aan zijn achtste boek met Nick Stone als hoofdrolspeler. Net als de zeven voorgaande boeken staat ook dit bijzonder chaotische boek bol van actie en vaderlandsliefde.
Het verhaal begint bij de belegering van de sekte van David Koresh in Waco in 1993. Koresh en zijn Bijbelse medestrijders verzetten zich tegen de aanval en veroorzaken daardoor in de eerste plaats een bloedbad in eigen rangen. Nick Stone is er getuige van hoe de aanvallers net zo goed vrouwen, kinderen en oude mannen als gewapende verzetsstrijders neerknallen. Dan maakt het verhaal een sprong van twaalf jaar, op het moment dat Stone door Australië trekt met zijn camper. De Waco-affaire komt later in het verhaal slechts heel sporadisch aan bod, wat de verwarring nog groter maakt. Stone heeft ontslag genomen uit de dienst en rouwt nog steeds…Lire la suite
Ex-geheim agent Nick Stone moet een oude vriend, Charlie, uit de problemen helpen. Maar Nick en Charlie ontdekken dat iemand dubbelspel speelt en al heel snel staat er heel wat meer op het spel dan alleen hun eigen levens. De achtste thriller van deze auteur; hij boekt een behoorlijk succes met zijn thrillers waarvoor hij deels put uit eigen ervaringen. Het verhaal is dan ook zeer realistisch en dus overtuigend. Het heeft ook een hoog tempo en is redelijk onderhoudend, maar niet heel erg verrassend. Gezien de thematiek lijkt McNab een soort vereenvoudigde (en dus mindere) Gerald Seymour. Voor de liefhebbers van de boeken van Lee Child. Paperback, kleine druk.

À propos de Andy McNab

Steven Billy Mitchell, connu sous le pseudonyme d'Andy McNab, est un ancien militaire et un romancier britannique, né le 28 décembre 1959 à Londres.

Biographie

Andy McNab a été abandonné à sa naissance à l'entrée du Guy's Hospital, à Southwark. Jeune, il a des résultats scolaires médiocres et commet quelques délits. C'est à 16 ans, après être sorti de prison, qu'il décide d'entrer dans l'armée britannique.

Carrière militaire

Après avoir tenté en vain de devenir pilote, il est soldat dans le Royal Green Jackets. De fin 1977 à 1979, il est en poste en Irlande du Nord, au sud du Comté d'Armagh ; il est promu caporal pendant cette période.

En 1983 il échoue à l'entrée dans le SAS. Il le retente en 1984 et cette fois est accepté. Mc…En lire plus sur Wikipedia