Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De verschrikkelijke meneer Gom en de krachtkristallen

Andy Stanton (auteur), Mattias De Leeuw (dessinateur), Edward Van de Vendel (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Hond Sjaak graaft een paar vreemde oude stenen op. De stenen zorgen voor een hoop problemen rond het plaatsje Braaxsel-Binnen. Vanaf ca. 8 jaar.
Titre
De verschrikkelijke meneer Gom en de krachtkristallen
Auteur
Andy Stanton
Dessinateur
Mattias De Leeuw
Traducteur
Edward Van de Vendel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Mr. Gum and the power crystals
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2019 | Autres éditions
164 p. : ill.
ISBN
9789401463102 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Meneer Gum en de superkrachtkristallen is het vierde boek in de reeks over Meneer Gum van de Engelse auteur Andy Stanton. In tegenstelling tot wat de titel suggereert, is in dit deel niet ‘die oude criminele baardaap’ Meneer Gum de hoofdpersoon, maar de negenjarige Polly. Dankzij de hond Sjaak — ‘Woeferd Nummer Eén in de Woeferd-Hitparade’ — vindt zij een zak met daarin twee kristallen stenen: een roze en een witte. Ze voelen magisch aan, maar ook kwaadaardig, dus Polly besluit raad te vragen aan Ouwe Oma. De stenen vinden dit geen goed idee: zij willen naar de krakkemikkige molen van Braaxsel-Binnen. Omdat de stenen over een sterke wil beschikken, komt Polly in plaats van bij Ouwe Oma steeds opnieuw — negen hoofdstukken lang — terecht bij de molen. En dat is niet zo mooi: in de molen staat namelijk al eeuwenlang een verschrikkelijk wapen te wachten om het hele dorp plat te branden. Het enige wat nog ontbreekt, zijn de superkrachtkristallen.
Polly doet erg haar best om de…Lire la suite
Hond Sjaak graaft een paar vreemde oude stenen op. Stenen die voorbestemd blijken te zijn, om ellende te brengen over het dorp Braaxsel-Binnen via een oude molen. Meneer Gum en alle Kwaden proberen de vloek van de molen waar te laten worden. Vierde, apart te lezen, boek over de vervelende meneer Gum*. Pretentieloos, zeer humoristisch verhaal vol voorspelbare karakters. De veelheid aan ongebruikelijke, beeldende woorden en de overdrijving maken het verhaal nergens saai. De typografie is aangepast aan de strekking van het verhaal. De krasserige pentekeningen passen uitstekend bij de sfeer van het verhaal. Vooral leuk als voorleesboek voor kinderen vanaf ca. 6 jaar, die van deze fantasiehumor en taalgrapjes houden. Zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Suggestions