Jij bent niet zoals andere moeders : het levensverhaal van een gepassioneerde vrouw

Angelika Schrobsdorff (auteur), Irene Dirkes (traducteur), Annette Van Ooijen (narrateur)

Jij bent niet zoals andere moeders : het levensverhaal van een gepassioneerde vrouw

Levensverhaal van de moeder van de Duitse auteur (1927-2016), die in Berlijn een uitbundig leven leidde totdat ze met haar kinderen naar het buitenland moest vluchten als Hitler aan de macht komt.
Titre
Jij bent niet zoals andere moeders : het levensverhaal van een gepassioneerde vrouw
Auteur
Angelika Schrobsdorff
Traducteur
Irene Dirkes
Narrateur
Annette Van Ooijen  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Du bist nicht so wie andre Mütter
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2018
1 cd
Durée
18:25
Éditeur original
Nieuw Amsterdam
Note
Nederlandse stem Stem: Vrouw

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Verslag van de Duitse auteur (1927-2016) over het leven van haar moeder Else, aan de hand van dagboeken, brieven, foto’s en herinneringen. Else, een joods meisje van welgestelde ouders voelt zich aangetrokken tot de christelijke cultuur en gemeenschap. Tegen de zin van haar ouders trouwt ze met Fritz, een christelijke toneelschrijver. Gedurende haar verdere leven zal ze haar geluk zoeken bij verschillende mannen en een kind krijgen bij elk van de drie mannen waar ze van houdt. Else leeft uitbundig en omringt zich in Berlijn met kunstenaars en intellectuelen in de jaren ’20. Daar komt een abrupt einde aan, als de nationaal-socialisten onder leiding van Hitler aan de macht komen. Else vlucht met haar drie kinderen naar Bulgarije waar ze in ballingschap moet leven. Auteur schreef een aangrijpende ode aan haar moeder. Het geeft een goed beeld van het leven in Duitsland in de aanloop naar WOII, tijdens de oorlog en daarna. In Duitsland was dit boek een bestseller. Het dateert uit 1992 en w…Lire la suite

À propos de Angelika Schrobsdorff

CC BY-SA 4.0 - Image by Rengha Rodewill


Angelika Schrobsdorff, née le 24 décembre 1927 à Fribourg-en-Brisgau et morte le 30 juillet 2016 à Berlin, est une romancière allemande.

Biographie

Sa mère épouse l'écrivain Fritz Schwiefert, puis le père d'Angelika, issu de la bourgeoisie berlinoise. Angelika grandit à Berlin. Sa mère est d'origine juive, et elle se réfugie avec ses deux enfants en Bulgarie, où elle reste jusqu'à la fin de la guerre. La grand-mère d'Angelika est assassinée à Theresienstadt. Son demi-frère, Peter Schwiefert, a fui l'Allemagne nazie et s'engage dans les Forces françaises libres, il meurt en janvier 1945. En 1947, la famille se réinstalle en Allemagne.

Angelika Schrobsdorff épouse en 1971 le journaliste…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions