DVD
Néerlandais

Mees Kees langs de lijn

Aniëlle Webster (directeur), Mirjam Oldenhave (antécédent bibliographique), Tijs Van Marle (scénariste)
Meester Kees en groep 6B werken hard aan een toekomstproject, maar ze moeten ook trainen voor een voetbaltoernooi. Vanaf ca. 7 jaar.
Titre
Mees Kees langs de lijn
Directeur
Aniëlle Webster
Antécédent bibliographique
Mirjam Oldenhave
Scénariste
Tijs Van Marle
Acteur
Sanne Wallis de Vries Leendert De Ridder Raymonde De Kuyper Diewertje Dir Maarten Heijmans 1983-
Compositeur
Herman Witkam
Langue
Néerlandais
Éditeur
E One, © 2017
1 dvd-video
Durée
ca. 79 min.
EAN
8713045248307

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De vierde Mees Kees-film heeft een eigen verhaal, geïnspireerd op de boeken van Mirjam Oldenhave en kent een nieuwe regisseur, debutant Anniëlle Webster en ook een nieuwe hoofdrolspeler, Leendert de Ridder. In de derde film* zwaaiden de kinderen uit groep 8 en Mees Kees af, maar nu speelt het verhaal weer in groep 6B. Mees Kees werkt met de kinderen in het kader van een toekomstproject hard aan een tijdmachine, maar directeur Dreus (nog steeds Sanne Wallis de Vries) wil dat ze gaan trainen voor het schoolvoetbaltoernooi. Intussen wordt de moeder van Kees (opnieuw Raymonde de Kuyper) ziek en verandert zijn huishouden in een chaos. De kinderen komen te hulp. De recensenten zijn het onderling niet eens en geven 2 of 3 sterren. Herien Wensink (NRC 6-12-'16) vindt De Ridder te flegmatiek, de formule uitgeput en de film 'wel erg goeiig en zoet.' Pauline Kleijer (Volkskrant 8-12-'16) daarentegen schrijft: 'Het recept werkt nog steeds uitstekend (...) is vertrouwd vrolijk van toon en toch lic…Lire la suite

À propos de Aniëlle Webster

Aniëlle Webster, née en 1977 aux Pays-Bas, est une réalisatrice, productrice et scénariste néerlandaise.

Filmographie

  • 2009 : Laisser (nl)
  • 2010 : Even
  • 2011 : Tussendoor (nl)
  • 2012 : Bowy is inside (nl)
  • 2012 : Leven
  • 2012 : Arigato (nl)
  • 2014 : Celblok H (nl)
  • 2014 : Dokter Tinus
  • 2014 : Bluf
  • 2015 : Flikken Maastricht
  • 2015 : Kasper en de Kerstengelen En lire plus sur Wikipedia

Suggestions