Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De jas van oom Kas

Anke De Vries (auteur), Joyce Van Oorschot (dessinateur)
Oom Kas is heel groot. Bas pakt zijn jas. Hij maakt een hut. Vindt oom Kas dat goed? Samenleesboek op niveaus AVI-Start en AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Niveau de lecture
AVI Début, AVI E3, AVI 1, AVI 3
Titre
De jas van oom Kas
Auteur
Anke De Vries
Dessinateur
Joyce Van Oorschot
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2008 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789027680570

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De 'Maan roos vis samenleesboeken' combineren leestechnisch eenvoudige teksten met meer gecompliceerd leesmateriaal. Het principe is als volgt: wat op de linkerpagina staat, is bedoeld voor de beginnende lezer, wat rechts staat voor de geoefende meelezer of begeleidende volwassene. De moeilijkheidsgraad van de tekst links verschilt en evolueert van verhaal tot verhaal. Binnen het eerste AVI-niveau worden losse woorden geleidelijk aan korte volwaardige zinnen. Achterin de boekjes vind je telkens een afsluitend gedicht en binnenin zijn de verhalen voorzien van kleurrijke prenten. Het concept van de samenleesboeken klinkt veelbelovend. Toch valt op dat veel verhalen gekunsteld zijn en een onlogisch verloop hebben en dat werkt bepaald niet leesbevorderend. Zwakke lezers zullen in dat geval zeker afhaken.

In De jas van oom kas biedt dit procédé een pretentieloos verhaaltje over een jongetje, Bas, dat met de jas van zijn oom een tent bouwt in het bos. Het meisje Tes vindt d…Lire la suite
Oom Kas is heel groot. Op een dag is hij zijn jas kwijt. Zijn neefje Bas heeft hem meegenomen en er een hut van gebouwd. Vindt oom Kas dat wel goed? Leuk leesoefenboekje dat op twee niveaus is geschreven. Elke linkerbladzijde bevat onder een grote tekening een tekst met eenlettergrepige woorden die onderdeel uit maken van het verhaal en die kinderen na gemiddeld tien weken kunnen lezen, AVI-Start. Op de rechterbladzijde het verhaal, geschreven op het niveau dat na Pasen gemiddeld te lezen is (AVI-M3), geïllustreerd met een kleinere tekening. Een goed idee, deze 'Maan roos vis samenleesboeken': op deze manier zijn de boeken langer aantrekkelijk en kunnen ze meer verhaal bieden. De tekeningen zijn kleurrijk en passen goed bij de tekst. Het omslag ziet er verzorgd uit en past duidelijk in een reeks. Heraanbieding* van het boek, nu met meelees-cd waarop de tekst op AVI-niveau wordt voorgelezen. Vanaf ca. 6 jaar.