Livre
Néerlandais

Slim en Woest

Anke De Vries (auteur), Helen Van Vliet (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Slim is de hond van Paul. Slim gaat steeds naar de buurman, maar buurman 'Woest' houdt niet van honden. Vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Honden
Niveau de lecture
AVI 3, AVI E3
Titre
Slim en Woest
Auteur
Anke De Vries
Dessinateur
Helen Van Vliet
Langue
Néerlandais
Édition
2
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2008 | Autres éditions
27 p. : ill.
ISBN
9789027675309 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Slim en Woest brengt een variant op het bekende thema van een grommende oude man die na een redding door het object van zijn gramschap verandert in een sympathieke oude baas. Woest, de oude man, moet niets hebben van de hond (Slim) van zijn nieuwe buurjongen Paul. Laat de hond nu net de tuin van Woest zo leuk vinden... Op een dag blaft Slim luid en ontdekt Paul daardoor dat Woest gevallen is en niet meer rechtop kan staan. Eens terug uit het ziekenhuis bedankt Woest iedereen en aanvaardt hij Slim.

Helen van Vliet tekent mooi met grove kleurvlakken. De tekst van Anke de Vries, bedoeld voor kinderen die negen maanden leesonderwijs achter de rug hebben, kent een logische ontwikkeling, en het thema zal herkenbaar zijn voor ervaren lezers (of kijkers!). Het verhaal wordt afwisselend vanuit het perspectief van de verschillende personages gebracht. Er is veel variatie in zinstypes (bv. veel vragen, zinnen zonder onderwerp). Er komen enkele langere, meerlettergrepige woorden (bv…Lire la suite
Paul heeft een vriendin die Lot en een hond die Slim heet. Slim gaat steeds naar buurman Soest die Woest genoemd wordt omdat hij zo schreeuwt. Slim vindt Woest heel leuk, maar Woest houdt niet van honden totdat Slim hem vindt als hij gevallen is. Deel 6 in de serie "Ik lees!" bestemd voor kinderen die beginnen met lezen; het kan gelezen worden na ongeveer 9 maanden leesonderwijs. Het boek is ingedeeld in getitelde hoofdstukjes. De tekst is gezet in fladderzetsel. Er wordt gebruik gemaakt van hoofdletters en leestekens. De tekst is gedrukt op de illustratie maar zodanig dat hij heel goed leesbaar is. De illustraties (verf met contouren van zwart krijt) zijn kleurrijk, eigentijds en aantrekkelijk evenals de stevig gebonden omslag; ze beslaan de hele pagina. Vanaf ca. 7 jaar.

Suggestions