Livre
Néerlandais

De fanfare van Flierefluitegem

Ann De Bode (auteur)

De fanfare van Flierefluitegem

Ann De Bode (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
In een dorp ontfermt de fanfare zich over een zwerfhondje. Prentenboek met kleurenfoto's van in fimoklei uitgevoerde taferelen. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Fanfares, Feesten
Titre
De fanfare van Flierefluitegem / tekst en plasticinebeelden Ann De Bode
Auteur
Ann De Bode
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2006 | Autres éditions
[32] p. : ill.
ISBN
90-5838-170-6

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De laatste tijd weet Ann de Bode mij vaak aangenaam te verrassen door de creativiteit en vindingrijkheid waarmee ze de illustraties in allerlei prentenboeken voor haar rekening neemt. Meermaals maakt ze gebruik van collagetechnieken waarbij allerlei verf- en papiersoorten, stofjes, knipsels enz. boeiende illustraties opleveren, waarnaar je lang wil blijven kijken. In De fanfare van Flierefluitegem, waarvoor ze ook de tekst schreef, zijn haar illustraties helemaal in het oog springende pareltjes. De Bode creëerde hier tal van minilandschapjes volledig uit plasticine. Grassprietjes, de dakpannen op de huizen, piepkleine vogeltjes of bloemetjes: het is allemaal even fijn en perfect gemaakt. En ook hier werden naast de plasticine touwtjes, papier, confetti, lapjes stof, parels en nog veel meer gebruikt om het allemaal nog echter en mooier te maken. Ik heb echt minutenlang elke pagina met mijn dochter bekeken om alle trucjes en technieken te ontrafelen, en elk minutieus detail te be…Lire la suite
Een klein dorp heeft een fanfare die oefent voor de verjaardag van de burgemeester: de feestdag van het dorp! Een hond, die van niemand is, wordt daarom geadopteerd door de fanfare; hij wordt verzorgd en vertroeteld en loopt uiteindelijk voorop mee. De voorleestekst is in een grote schreefloze letter zonder kader bij de prenten gedrukt, soms op een witte achtergrond, soms op een gekleurde. Behalve de namen van de instrumenten zijn er geen moeilijke woorden. De illustraties zijn zeer kleurig en vrolijk. De prenten zijn tafereeltjes in klei uitgevoerd en daarna gefotografeerd, soms op een witte, soms op een effen gekleurde achtergrond. Vooral het plezier in muziek maken en het onder de hoede nemen van de hond krijgen veel aandacht. Ook het feit dat de hond zo geniet van alle aandacht en liefde is een sterk punt. Een fris voorleesboekje over een niet meer in deze tijd bestaande dorpssituatie. Wel vrolijk om met kleuters te bekijken. Vanaf ca. 4 jaar.