Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De klas van Noor

Ann Lootens (auteur), Leen Van Durme (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Noor heeft het erg naar haar zin op school en met haar juf. Later wil ze ook juf worden en oefent alvast met Pim, Lot, haar knuffel en een kip. Dat valt niet mee.
Niveau de lecture
AVI 2, AVI M3
Titre
De klas van Noor
Auteur
Ann Lootens
Dessinateur
Leen Van Durme
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2008
29 p. : ill.
ISBN
9789044808704

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Met Haan naar de maan, Voor wie is dat pak? (AVI 1), Kom je naar ons feest? en De klas van Noor (beide AVI 2) heeft Ann Lootens een volledig nieuwe AVI-reeks voor beginnende lezertjes geschreven. Het knappe aan deze verhaaltjes is dat ze technische leesvaardigheden combineren met pretentieloze taalpret, want Lootens slaagt er altijd in om hier en daar een leuke woordspeling te integreren in voor het overige vrij eenvoudig opgebouwde zinnen en woorden. Typisch zijn ook de speelse uitroepen die de verhaallijnen kleur geven, zoals "hee", "hop", "boem", "oo", "aa" en "ee"... Geen klinker of tweeklank laat de schrijfster liggen en daardoor zijn de verhalen ook heel voor- en 'meeleesbaar', zowel thuis als in de klas.

Lootens is inmiddels een gevestigde waarde in de steeds groeiende groep van educatieve auteurs die AVI-regels zonder probleem in hun verhalen weten te integreren. De AVI 1-verhaaltjes bestaan uitsluitend uit eenlettergrepige woordjes (zo wordt…Lire la suite
Noor heeft het erg naar haar zin op school en met haar juf. Ze wil zelf later ook juf worden en oefent nu vast met Pim, Lot, haar knuffel en een kip. Maar dat valt nog niet mee. Een boekje uit een serie over Noor, Pim en Lot* voor beginnende lezers, geschreven op AVI-M3 niveau: korte zinnen zonder hoofdletters die steeds op een nieuwe regel beginnen en eenlettergrepige woorden. Bevat op iedere linkerpagina een grote illustratie en nog enkele kleine aanvullende op de rechterpagina. De met aquarelverf ingekleurde tekeningen geven een goed beeld van het verhaal. Een aardig verhaal voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Suggestions