Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Haan naar de maan

Ann Lootens (auteur), Leen Van Durme (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Pim gooit met een bal. Zus Lot gooit met een beer. Boem, op de haan. De haan is stuk. Wat nu? AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Niveau de lecture
AVI 1, AVI Début
Titre
Haan naar de maan
Auteur
Ann Lootens
Dessinateur
Leen Van Durme
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2008
29 p. : ill.
ISBN
9789044808681

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Met Haan naar de maan, Voor wie is dat pak? (AVI 1), Kom je naar ons feest? en De klas van Noor (beide AVI 2) heeft Ann Lootens een volledig nieuwe AVI-reeks voor beginnende lezertjes geschreven. Het knappe aan deze verhaaltjes is dat ze technische leesvaardigheden combineren met pretentieloze taalpret, want Lootens slaagt er altijd in om hier en daar een leuke woordspeling te integreren in voor het overige vrij eenvoudig opgebouwde zinnen en woorden. Typisch zijn ook de speelse uitroepen die de verhaallijnen kleur geven, zoals "hee", "hop", "boem", "oo", "aa" en "ee"... Geen klinker of tweeklank laat de schrijfster liggen en daardoor zijn de verhalen ook heel voor- en 'meeleesbaar', zowel thuis als in de klas.

Lootens is inmiddels een gevestigde waarde in de steeds groeiende groep van educatieve auteurs die AVI-regels zonder probleem in hun verhalen weten te integreren. De AVI 1-verhaaltjes bestaan uitsluitend uit eenlettergrepige woordjes (zo wordt…Lire la suite
Pim gooit met ballen in de lucht. Kleine zus Lot doet hem na, maar gooit per ongeluk met haar beer een beeldje van een haan stuk. Bij gebrek aan lijm bedenkt Pim een slimme oplossing, al ziet de haan er na de reparatie ietwat anders uit. Grappig, lief en zeer eenvoudig verhaaltje uit de serie over Noor, Pim en Lot*. Gedrukt in een groot schreefloos lettertype op glad wit papier. Geen hoofdletters; wel interpunctie. De rechterpagina bevat tien korte zinnetjes met eenlettergrepige woorden en vaak een kleine illustratie. Op de linkerpagina staat een grote, vrolijk gekleurde illustratie die de tekst ondersteunt en soms aanvult. De ruime marges zorgen voor veel wit op de pagina's, waardoor het geheel prettig leest. Omslag in oudroze tinten met daarop een scène uit het verhaal. Leuk en stimulerend boekje voor beginnende lezers (AVI-Start). Vanaf ca. 6 jaar.

Suggestions