Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Voor wie is dat pak?

Ann Lootens (auteur), Leen Van Durme (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Oom heeft een pak meegebracht, een heel gek pak. Het gaat op en neer, en heen en weer. Voor wie is dat pak, en wat zit er in?
Niveau de lecture
AVI 1, AVI Début
Titre
Voor wie is dat pak?
Auteur
Ann Lootens
Dessinateur
Leen Van Durme
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2008
29 p. : ill.
ISBN
9789044808698 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Met Haan naar de maan, Voor wie is dat pak? (AVI 1), Kom je naar ons feest? en De klas van Noor (beide AVI 2) heeft Ann Lootens een volledig nieuwe AVI-reeks voor beginnende lezertjes geschreven. Het knappe aan deze verhaaltjes is dat ze technische leesvaardigheden combineren met pretentieloze taalpret, want Lootens slaagt er altijd in om hier en daar een leuke woordspeling te integreren in voor het overige vrij eenvoudig opgebouwde zinnen en woorden. Typisch zijn ook de speelse uitroepen die de verhaallijnen kleur geven, zoals "hee", "hop", "boem", "oo", "aa" en "ee"... Geen klinker of tweeklank laat de schrijfster liggen en daardoor zijn de verhalen ook heel voor- en 'meeleesbaar', zowel thuis als in de klas.

Lootens is inmiddels een gevestigde waarde in de steeds groeiende groep van educatieve auteurs die AVI-regels zonder probleem in hun verhalen weten te integreren. De AVI 1-verhaaltjes bestaan uitsluitend uit eenlettergrepige woordjes (zo wordt…Lire la suite
Oom komt op bezoek met een pak. Maar wat zijn Pim, Noor en Lot teleurgesteld als ze de inhoud bekijken. Wat moeten ze nou met een kool, raap en peen? Maar dan heeft oom nog een pak, een gek pak, met een lieve inhoud. Nieuw deeltje in de serie over Noor, Pim en Lot* op AVI-Start niveau. Korte enkelvoudige zinnetjes bestaande uit gemiddeld vier eenvoudige eenlettergrepige woorden. Geen gebruik van hoofdletters, wel van punten, komma’s, vraag- en uitroeptekens. Groot, duidelijk en goed leesbaar schreefloos lettertype, gedrukt op stevig wit papier. Elk zinnetje begint op een nieuwe regel. De herkenbare tekeningen, uitgewerkt in vriendelijke kleuren, staan steeds op de linkerpagina of rechts onder de tekst. Met frisse illustratie en duidelijke titel op het omslag. Aardig verhaaltje over een huisdier voor eerste lezertjes vanaf ca. 6 jaar.

Suggestions