Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Waar is de woe-la-la?

Ann Lootens (auteur), Marja Meijer (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Sem en Fien kunnen niet slapen nadat oom hen in bed heeft gelegd. Als ze eruit komen omdat ze 'geluiden' horen, gaat oom mee om de 'Woelala' te zoeken.
Niveau de lecture
AVI M3, AVI 1
Titre
Waar is de woe-la-la? / Ann Lootens ; met ill. van Marja Meijer
Auteur
Ann Lootens
Dessinateur
Marja Meijer
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2007
29 p. : ill.
ISBN
9789044807479

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tussen de vele grappige, spannende, mooie, saaie en ernstige jeugdboeken vind je er regelmatig ook nog een met een duidelijk pedagogische inslag. Dit belet niet dat Ann Lootens erin geslaagd is om haar boodschap desondanks grappig te brengen. In Waar is de woe-lal-la? logeren Fien en Sem bij hun oom. Nadat oom hen in bed stopte, wil hij wat lezen, maar dan hoort hij een vreemd geluid... Het zijn Fien en Sem, die uit hun bed kwamen omdat ze denken dat er een beest zit in de slaapkamer. Wanneer oom vraagt wat voor beest het dan wel mag zijn, weten Fien en Sem het niet goed. Gelukkig weet oom het: het is een woe-la-la en hij zal hem wel wegjagen met een grote houten lepel. Daarom krijgen ook Fien en Sem elk zo'n lepel en op de maat van de het woe-la-la-lied beklimmen ze samen de trap. Na een hilarische klopjacht waarbij ook oom in de klappen deelt, wordt de woe-la-la verjaagd, en kunnen Fien en Sem terug naar bed.
In de 'Leren lezen'-reeks van uitgeverij Clavis worden de boeken gecata…Lire la suite
Sem en Fien kunnen niet slapen nadat oom hen in bed heeft gelegd. Als ze eruit komen omdat ze 'geluiden' horen, gaat oom mee om de 'Woelala' te zoeken. Daarbij zingt hij een verzonnen strijdlied en zwaait met de pollepel. De Woelala vinden ze niet, maar Sem ligt wel 'in een deuk' als hij oom op zijn kop mept. Deeltje uit de serie "Fien en Sem" voor beginnende lezers (AVI M3). De zinnen zijn kort (twee-acht woorden), per regel in duidelijke typografie en zonder hoofdletters weergegeven; leestekens en punten komen voor. Sommige formuleringen zijn vergezocht, zoals 'oom laat zich niet doen' en 'oom mort'. Het verhaal is echter boeiend genoeg om over woorden als 'schim' en 'sip' heen te lezen. De humoristische illustraties in kleur op de linkerpagina ondersteunen het verhaal goed. Een spannend verhaaltje voor het slapen gaan. Vanaf ca. 6 jaar.

Suggestions