Twee Amerikaanse broers in een adoptiegezin worden door een ongeluk heel plotseling geconfronteerd met hun biologische moeder.
Titre
Familie
Auteur
Ann Patchett
Narrateur
Christine Haegeman  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Run
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Durée
10:33:38
Note
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 4 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Voormalig burgemeester van Boston en weduwnaar Bernard Doyle heeft zijn drie kinderen, zijn biologische zoon Sullivan (33 jaar, werkt in Afrika met aidspatiënten), en zijn twee zwarte adoptiefkinderen, de broers Teddy en Tip, 20 en 21 jaar, grotendeels alleen opgevoed. Na een toespraak van Jesse Jackson bijgewoond te hebben (Doyle probeert, tevergeefs, zijn politieke ambities aan zijn zoons door te geven) komen Doyle, Tip en Teddy bij een verkeersongeluk in contact met de Afrikaans-Amerikaanse Tennessee en haar dochtertje Kenya. Tennessee wordt ernstig gewond naar het ziekenhuis afgevoerd, de Doyles ontfermen zich over de 11-jarige Kenya die hen vertelt dat Tennessee Tips en Teddy's biologische moeder is die hen van een afstand altijd is blijven volgen. Goed geschreven, boeiende, veelomvattende maatschappijkritische roman over familie, ouderliefde, adoptie, de kloof tussen arm en rijk en andere politieke en sociale issues in de VS. In een interview voor de VPRO zei Patchett dat ze met…Lire la suite

À propos de Ann Patchett

Ann Patchett, née le 2 décembre 1963 à Los Angeles, est une femme de lettres américaine. Installée depuis l’âge de six ans à Nashville, où elle vit toujours, elle est l'auteur de cinq romans dont Bel canto, pour lequel elle a obtenu le PEN/Faulkner Award en 2002.

Bibliographie en français

  • Bel canto, éditions Rivages, 2002
  • Dans la course, éditions Jacqueline Chambon, 2010 ; réédition Actes Sud, 2019
  • Anatomie de la stupeur, éditions Actes Sud, 2014
  • Orange amère, éditions Actes Sud, 2019
  • La maison des hollandais, éditions Actes Sud, 2021

Distinctions

  • 1994 : Prix Janet Heidinger Kafka pour Taft

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions