Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De pizza-spion

Anna Woltz (auteur), Els Van Egeraat (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Vliegtuigmaatschappij Vlieg Op zoekt pizzatesters. Finn geeft zich op om te kunnen spioneren voor zijn vader. Iemand probeert de test te saboteren. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
De pizza-spion
Auteur
Anna Woltz
Dessinateur
Els Van Egeraat
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2020 | Autres éditions
92 p. : ill.
ISBN
9789045118437 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Door een vliegtuigmaatschappij worden pizzatesters gevraagd en de ca. 10-jarige Finn wil reageren. Maar zijn vader en de kok van de pizza’s zijn concurrenten en al jarenlang vijanden. Daarom gaat Finn als spion. Hij is echter niet de enige die sabotage-acties pleegt en uiteindelijk gaat Finn met de twee andere testers, Naomi en Bo, op onderzoek uit. Dit enigszins onwaarschijnlijke, maar ook grappige verhaal biedt veel spanning. Er zitten wat te veel verhaallijnen in, die niet allemaal logisch eindigen, maar het verhaal is vlot leesbaar en bevat veel actie. De tekst is gedrukt in een duidelijke letter. De kleine en hier en daar paginagrote tekeningen zijn in zwart-wit; de tekenstijl is schetsmatig. De sfeer van de illustraties past goed bij het verhaal. De tekening van pizza's aan parachutes op het stevige omslag maakt nieuwsgierig, maar verraadt een van de belangrijkste acties. Geschikte ontspanningslectuur voor jongens en meisjes vanaf ca. 9 jaar.

De pizza-spion

Volgens een advertentie in de krant worden er pizzatesters gezocht. De pizza's zullen aan vliegtuigreizigers geserveerd worden. Finn biedt zich aan om te proeven. Er is maar één probleem: zijn vader ligt in ruzie met de kok die de pizza's bakt. Anna Woltz verstaat de kunst een boeiend verhaal te schrijven rond dit eerder banaal gegeven. Finn, Bo en Naomi - de drie uitverkoren proevers - moeten aan elkaar wennen vooraleer ze elkaar vertrouwen. Finn en Naomi begluren elkaar aanvankelijk (wegens de vete tussen hun vaders), maar als er veel obstakels op hun weg komen in de aanloop van de proeverijdagen, worden ze goede vrienden. De pizzaoven wordt in brand gestoken, kaas wordt op de pizza's vervangen door muizengif ...  De verdenking valt eerst op de papa van Finn en die vecht het letterlijk uit met de andere bakker. De saboteur zou wel eens in het vliegwezen zelf kunnen zitten. De kinderen doen er alles aan om hem/haar te ontmaskeren. Een fantasievol en grappig verhaal dat volop inspe…Lire la suite

Suggestions