Livre
Néerlandais

Onder de ketchupwolken

Annabel Pitcher (auteur), Ellis Post Uiterweer (traducteur)
Public cible:
15 ans et plus
De 15-jarige Zoë heeft een geheim, een duister en vreselijk geheim dat ze aan niemand kan vertellen. Maar op een dag hoort ze van een crimineel, Stuart Harris, opgesloten in de dodencel in Texas. Zoë besluit haar verhaal over liefde en verraad, in brieven aan de man in de gevangenis, te vertellen.
Titre
Onder de ketchupwolken
Auteur
Annabel Pitcher
Traducteur
Ellis Post Uiterweer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Ketchup clouds
Éditeur
Amsterdam: Moon, [2018] | Autres éditions
304 p. : ill.
ISBN
9789048842353 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De 15-jarige Zoe schrijft stiekem brieven aan een ter dood veroordeelde om van haar schuldgevoel af te komen. 'De mijne was geen vrouw, maar een jongen,' schrijft ze. 'En ik heb hem vermoord, drie maanden geleden precies.' Wat er precies is gebeurd, wordt pas aan het eind duidelijk. In de brieven beschrijft ze de aanloop naar de dramatische gebeurtenis. Hierin komt Zoe naar voren als een gevoelig persoon met originele invallen en een scherp observatievermogen. Haar verhaal gaat over liefde en verraad. Een verhaal vol grappige en ontroerende details: over contact met je geliefde via veelkleurige spiralen DNA die hun sporen achterlaten op een deurknop, over de blauwe vonkjes van een vreugdevuur die lijken op kikkervisjes en zwemsperma, en over de zonsopgang van ketchupwolken op het bord van haar dove zusje. Bijzonder is de mix van spanning, ernst en humor, van drama en herkenbaarheid. Een ode aan het leven die tot nadenken stemt over de dunne grens tussen schuld en onschuld. Vertaling v…Lire la suite

Onder de ketchup wolken

Alice Jones heeft een geheim. Ze heeft de dood van haar vriend op haar geweten. Niemand, behalve zijn broer Aaron en zijzelf, weet wat er die avond van zijn dood is gebeurd. Alice schrijft de schuld van zich af door het te vertellen aan Stuart Harris. Hij is ter dood veroordeeld wegens moord op zijn vrouw en wacht op de uitvoering van zijn vonnis. Alice schrijft onder een andere naam, namelijk Zoé Collins. Naarmate ze meer brieven schrijft, verandert haar aanspreking (Meneer Harris, Stuart, Stu).

Op een feest komt Zoé in contact met Aaron. Ze hebben een leuk gesprek tot haar vriendin Lauren haar ziet en Zoé meeneemt naar binnen. Zoé weet niet eens zijn naam en noemt hem de jongen met de bruine ogen. Later op de avond toont Max Morgan, de meest populaire jongen van de school, interesse voor haar. Zoé geniet van zijn aandacht, maar ze zijn allebei aangeschoten. Later blijkt dat Max een pikante foto van haar heeft doorgestuurd naar zijn vrienden. Zoé is razend. Wanneer ze A…Lire la suite

À propos de Annabel Pitcher

Annabel Pitcher, née en 1982 dans le Yorkshire de l'Ouest, est une auteur britannique de littérature de jeunesse.

Biographie

Annabel Pitcher étudie la littérature anglaise à l'université d'Oxford. Son premier livre, intitulé My Sister Lives on the Mantelpiece (en), est publié en 2011 par Orion Children's Books. L'ouvrage est nommé pour plusieurs prix, dont la médaille Carnegie, et reçoit le prix Branford Boase.

Elle reçoit le Waterstone's Children's Book Prize (en), qui récompense les nouveaux auteurs de livres pour la jeunesse, pour Ketchup Clouds (en), paru en 2012,.

Ouvrages

En lire plus sur Wikipedia