Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Een vrouwelijke Noorse politie-inspecteur onderzoekt de moord op de vrouw van een advocaat-generaal en de moord op een journalist.
Titre
Dode joker
Auteur
Anne Holt
Traducteur
Annemarie Smit
Langue
Néerlandais
Langue originale
Norvégien
Titre original
Død joker
Édition
8
Éditeur
Breda: De Geus, 2007 | Autres éditions
412 p.
ISBN
9789044507638 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Hanne Wilhelmsen is in Dode Joker politie-inspecteur van dienst, zij het dat de hoofdrol in deze thriller veeleer toekomt aan de gedoodverfde dader, advocaat-generaal Halvorsrud, die al vlug mede slachtoffer blijkt te zijn. De man in kwestie wordt aangetroffen op de plaats van misdaad in wat heet: bezwarende omstandigheden. Hij was willoos getuige van de moord op zijn vrouw, die door onthoofding om het leven werd gebracht. De advocaat-generaal verkeert in shocktoestand en weet niet meteen een gepast antwoord te geven op de talloze vragen die hem gesteld worden door de politie. Later worden op de pc van zijn vrouw belastende gegevens gevonden die wijzen in zijn richting, samen met de vondst van een fortuin aan bankbiljetten in zijn kelder. Hanne Wilhelmsen raakt er evenwel hoe langer hoe meer van overtuigd dat achter de façade van feiten en gebeurtenissen veel meer schuilgaat. Na talrijke gesprekken met de verdachte weet zij te bekomen dat hij haar een naam geeft van de mogelijk…Lire la suite
Advocaat-generaal Sigurd Halvorsrud meldt de moord op zijn vrouw: zij is onthoofd. Het lijkt erop dat Halvorsrud zelf de dader is, hij zit onder het bloed, maar hij beweert dat een zekere Stale Salvesen de moord in zijn bijzijn pleegde. Onmogelijk volgens de collega's van inspecteur Hanne Wilhelmsen, want de failliete zakenman Salvesen heeft enkele dagen eerder zelfmoord gepleegd. Vervolgens wordt de journalist Evald Bromo vermoord. Wilhelmsen krijgt het vermoeden dat deze drie zaken met elkaar te maken hebben. Intussen gebeurt er in haar privéleven een tragedie. Spannende politieroman met de eigenzinnige, lesbische inspecteur Hanne Wilhelmsen in de hoofdrol. Er zijn meer thrillers met Wilhelmsen, waaronder 'Blinde godin', de debuutroman van de Noorse auteur (1958). Zij studeerde rechten, werkte als tv-journaliste, was adjunct-commissaris in Oslo, advocate en minister van Justitie. Gebonden, kleine druk.

À propos de Anne Holt

CC BY-SA 3.0 - Image by Bjarne Thune

Anne Holt, née le 16 novembre 1958, est une écrivaine et militante politique norvégienne, auteur de roman policier.

Biographie

Elle vit actuellement à Oslo avec sa compagne et sa fille. Avocate spécialisée dans la protection de l'enfance, elle fut également ministre de la Justice de Norvège de novembre 1996 à février 1997. Elle commence à écrire en 1993 ; depuis Anne Holt est devenue un auteur à succès de romans policiers dans les pays scandinaves. Elle est également connue en Norvège pour ses prises de position en faveur des droits des homosexuels. Ses trois premiers livres sont publiés en français par la maison d'édition Odin. Elle est maintenant publiée en France par Plon.

Ouvertement lesbienne, Anne Holt est en couple avec Anne Christine "Tine" Kjær.

Œuvre

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions