Braille
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Hoogtelijn

Anne Holt (auteur)
Tijdens een zware sneeuwstorm ontspoort een trein bij het hoogstgelegen station in Noorwegen. De passagiers moeten noodgedwongen een onderkomen zoeken in het plaatselijke hotel. Het zal enige tijd duren voor hulpverleners het dorp kunnen bereiken en de gasten zijn op elkaar aangewezen. Al tijdens de eerste nacht wordt er een mysterieuze moord gepleegd. Het slachtoffer is een beroemde televisiedomi
Titre
Hoogtelijn
Auteur
Anne Holt
Langue
Néerlandais
Langue originale
Norvégien
Titre original
1222
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2009
17 banden
Éditeur original
Cargo
Note
Gemaakt in Nederland

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 1 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tijdens een sneeuwstorm in het noorden van Noorwegen ontspoort een trein. De reizigers worden opgevangen in een hotel. Kort daarna worden twee moorden gepleegd. Voormalig inspecteur van politie Hanne Wilhelmsen zit na een schietincident in een rolstoel en wijst alle contacten af. Hij heeft veel moeite met het aanvaarden van zijn situatie, maar probeert toch de moorden op te lossen. Het verhaal heeft veel weg van romans van Agatha Christie: zonder moderne opsporingsmethodes, maar alleen door scherp na te denken probeert Hanne de dader te ontmaskeren. Verder bevinden zich onder de reizigers enkele figuren die zowel terrorist als van de politie kunnen zijn. Ook de onbekende namen zorgen voor vragen: is de persoon een man of een vrouw. Maar verder is het een beklemmend en spannend verhaal dat door de zware storm en extreme kou een extra lading krijgt. Paperback met kleine druk.

À propos de Anne Holt

CC BY-SA 3.0 - Image by Bjarne Thune

Anne Holt, née le 16 novembre 1958, est une écrivaine et militante politique norvégienne, auteur de roman policier.

Biographie

Elle vit actuellement à Oslo avec sa compagne et sa fille. Avocate spécialisée dans la protection de l'enfance, elle fut également ministre de la Justice de Norvège de novembre 1996 à février 1997. Elle commence à écrire en 1993 ; depuis Anne Holt est devenue un auteur à succès de romans policiers dans les pays scandinaves. Elle est également connue en Norvège pour ses prises de position en faveur des droits des homosexuels. Ses trois premiers livres sont publiés en français par la maison d'édition Odin. Elle est maintenant publiée en France par Plon.

Ouvertement lesbienne, Anne Holt est en couple avec Anne Christine "Tine" Kjær.

Œuvre

En lire plus sur Wikipedia