Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Verborgen feiten

Anne Holt (auteur), Annemarie Smit (traducteur)
De moord op drie familieleden en een onbekende man lijkt te wijzen op grote familieproblemen.
Titre
Verborgen feiten
Auteur
Anne Holt
Traducteur
Annemarie Smit
Langue
Néerlandais
Langue originale
Norvégien
Titre original
Sannheten bortenfor
Édition
2
Éditeur
Breda: De Geus, 2010 | Autres éditions
317 p.
ISBN
9789044517576 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires


Holt, Anne
Verborgen feiten
Anne Holt is een van de schrijvers die me mijn vooroordelen over misdaadlitteratuur heeft doen nuanceren. Door haar mensenkennis, haar lange ervaring in het rechtswezen en haar werk als politiecommisaris is ze in staat om erg verfijnde verhalen te maken. Ze kan bovendien ook goed schrijven en ontsnapt zo aan de stereotypen van de thriller. Verborgen feiten heeft me helaas op verschillende niveaus teleurgesteld.
Het boek wordt dramatisch ingeleid wanneer een afschrikwekkend lelijke straathond op zijn jacht naar warmte en eten vier lijken vindt. Dit luguber begin belooft veel, maar die beloftes worden niet ingelost. De politie en de recherche in Oslo gaat uit van een viervoudige moord maar al gauw blijkt dat een van de vier slachtoffers niet in het plaatje past. De eerste drie slachtoffers zijn de vader, de moeder en de oudste zoon van een gegoede familie die in hun eigen huis vermoord zijn. Het vierde lichaam is dat van een ietwat zonde…Lire la suite
Een paar dagen voor Kerstmis worden vier lichamen gevonden, drie uit een familie en een onbekende man. De politie ontdekt dat er binnen de familie allerlei conflicten heersen waardoor er genoeg verdachten zijn. Inspecteur Hanne Wilhelmsen ontdekt echter een aantal zaken die een ander licht op de zaak werpen. Als haar duidelijk is hoe de zaak werkelijk verlopen is, is het te laat. Deze detective is tamelijk ingewikkeld door de vele zaken die er spelen. Zo vlak voor Kerstmis is iedereen druk bezig met voorbereidingen voor het feest, heeft Hanne problemen met haar onverwerkte verleden en wordt ze op haar werk niet door iedereen gewaardeerd. Bovendien hebben de familieleden van de slachtoffers allerlei dingen te verbergen. De oplossing hangt van toevalligheden aan elkaar, wat misschien heel geloofwaardig is, maar wel ingewikkeld. Paperback, zeer kleine druk.

À propos de Anne Holt

Anne Holt, née le 16 novembre 1958, est une écrivaine et militante politique norvégienne, auteur de roman policier.

Biographie

Elle vit actuellement à Oslo avec sa compagne et sa fille. Avocate spécialisée dans la protection de l'enfance, elle fut également ministre de la Justice de Norvège de novembre 1996 à février 1997. Elle commence à écrire en 1993 ; depuis Anne Holt est devenue un auteur à succès de romans policiers dans les pays scandinaves. Elle est également connue en Norvège pour ses prises de position en faveur des droits des homosexuels. Ses trois premiers livres sont publiés en français par la maison d'édition Odin. Elle est maintenant publiée en France par Plon.

Ouvertement lesbienne, Anne Holt est en couple avec Anne Christine "Tine" Kjær.

Œuvre

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions