Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Inspecteur Yngvar Stubo en profiler Inger Johanne Vik hebben net een dochtertje gekregen, maar als er een paar verontrustende moorden zijn gepleegd, gaan ze de zaak toch onderzoeken.
Titre
Wat nooit gebeurt
Auteur
Anne Holt
Traducteur
Annemarie Smit
Langue
Néerlandais
Langue originale
Norvégien
Titre original
Det som aldri skjer
Édition
3
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2010 | Autres éditions
380 p.
ISBN
9789023459651 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tweede deel in Holts thrillerserie rond het echtpaar inspecteur Yngvar Stubo en profiler Inger Johanne Vik uit Oslo (deel 1 'Je verdiende loon'). De presentatrice van het populaire tv-programma 'Fiona spoort op' wordt vermoord. Haar tong is afgesneden en door midden gespleten. Heeft het met haar programma te maken? Er zijn weinig aanwijzingen. Yngvar Stubo en Inger Johanne Vik hebben eigenlijk wel wat anders aan hun hoofd, ze hebben net een dochtertje gekregen, maar als er weinig schot in de zaak komt, neemt Stubo toch de leiding van het onderzoek over. Als er nog meer slachtoffers vallen, gaat ook Inger Johanne zich met de zaak bezighouden. Al gauw blijkt dat de zaak wel heel dicht bij huis komt… Goed geschreven psychologische thriller over een seriemoordenaar met een mooi plot, veel aandacht voor het privéleven van de hoofdpersonen en een onheilspellend einde. Holt (1958) is een van de Scandinavische topmisdaadauteurs, haar werk is in vele talen vertaald. Ze was nieuwslezeres voor d…Lire la suite

À propos de Anne Holt

CC BY-SA 3.0 - Image by Bjarne Thune

Anne Holt, née le 16 novembre 1958, est une écrivaine et militante politique norvégienne, auteur de roman policier.

Biographie

Elle vit actuellement à Oslo avec sa compagne et sa fille. Avocate spécialisée dans la protection de l'enfance, elle fut également ministre de la Justice de Norvège de novembre 1996 à février 1997. Elle commence à écrire en 1993 ; depuis Anne Holt est devenue un auteur à succès de romans policiers dans les pays scandinaves. Elle est également connue en Norvège pour ses prises de position en faveur des droits des homosexuels. Ses trois premiers livres sont publiés en français par la maison d'édition Odin. Elle est maintenant publiée en France par Plon.

Ouvertement lesbienne, Anne Holt est en couple avec Anne Christine "Tine" Kjær.

Œuvre

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions