Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Wanneer een bekende chefkok met zijn eigen koksmes doodgestoken achter het Oslose politiebureau opduikt, wil het onderzoek aanvankelijk niet erg vlotten.
Titre
Zonder echo
Auteur
Anne Holt Berit Reiss-Andersen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Norvégien
Titre original
Uten ekko
Éditeur
Breda: De Geus, 2005
379 p.
ISBN
90-445-0464-9

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Zelden hoor je iets slecht vertellen over het werk van een gereputeerde Scandinavische thrillerauteur, zelfs het modale werk is beter dan dat van de Amerikaanse toptien. Zonder echo mag echter worden beschouwd als de uitzondering die de regel bevestigt.

Een vooraanstaande kok wordt vermoord teruggevonden op de trappen van een politiebureau in Oslo. Ogenschijnlijk is hij vermoord met een exclusief Japans mes, maar uit later onderzoek blijkt dat eerder een poging is ondernomen hem te vergiftigen. Voor de ene was het slachtoffer een sober en gewetensvol man, voor de ander een drankorgel en een seksmaniak. De man huwde met zijn dochter, zonder dat zij wist dat hij haar vader was. Een van de verdachten is zijn zoon, die niet weet dat de vermoorde zijn vader is. Hoe dan ook, inspecteur Hanne Wilhelmsen, pas teruggekeerd van een lange vakantie, heeft de handen vol, maar slaagt er evenmin in het verhaal op een aanvaardbaar spoor te zetten.

De intrige is warrig, de persona…Lire la suite
De beroemde Noorse kok Brede Ziegler wordt dood aangetroffen achter het politiebureau van Oslo met een mes door zijn hart. Bij de autopsie blijkt dat de doodsoorzaak paracetamolvergiftiging is. Het rechercheteam onder leiding van de niet alledaagse Billy T. doet onderzoek naar de zaak en kan er aanvankelijk geen lijn in brengen. Vijanden van de kok zijn niet te vinden, aanleidingen zijn niet te vinden, en er is geen geld of een liefdesaffaire in het spel. Pas als de van een sabbatical teruggekeerde Hanne Wilhelmsen zich ermee bemoeit, komt er schot in de zaak. De sfeer in het Oslose rechercheteam met wel of niet goed functionerende leden wordt raak getroffen: individuen met de nodige sores, onderlinge naijver, oud en onverwerkt zeer, alles draagt ertoe bij dat een onderzoek niet goed verloopt. Dit alles schept de realistische sfeer van gewone mensen die hun werk proberen te doen, wat niet altijd lukt, zeker niet als ze met een ongewone moord met allerlei duistere achtergronden te make…Lire la suite

À propos de Anne Holt

CC BY-SA 3.0 - Image by Bjarne Thune

Anne Holt, née le 16 novembre 1958, est une écrivaine et militante politique norvégienne, auteur de roman policier.

Biographie

Elle vit actuellement à Oslo avec sa compagne et sa fille. Avocate spécialisée dans la protection de l'enfance, elle fut également ministre de la Justice de Norvège de novembre 1996 à février 1997. Elle commence à écrire en 1993 ; depuis Anne Holt est devenue un auteur à succès de romans policiers dans les pays scandinaves. Elle est également connue en Norvège pour ses prises de position en faveur des droits des homosexuels. Ses trois premiers livres sont publiés en français par la maison d'édition Odin. Elle est maintenant publiée en France par Plon.

Ouvertement lesbienne, Anne Holt est en couple avec Anne Christine "Tine" Kjær.

Œuvre

En lire plus sur Wikipedia