Livre
Néerlandais

Piraten aan boord !

Anne-Sophie Baumann (auteur), Rémi Saillard (dessinateur), Olivier Nadel (dessinateur)
Met veel kleurrijke tekeningen en beweegbare onderdelen worden allerlei wetenswaardigheden over zeerovers verteld. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Zeerovers
Titre
Piraten aan boord !
Auteur
Anne-Sophie Baumann
Dessinateur
Rémi Saillard Olivier Nadel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Pirates à bord!
Édition
5
Éditeur
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2007 | Autres éditions
[26] p. : ill.
ISBN
9789076830056 (hardback)
Placing suggestion
658.2 (SISO) Schepen (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Piraten aan boord is een informatief boek voor een erg jong publiek en men heeft al het mogelijke gedaan om de informatie toegankelijk te maken. Via een waaier aan visuele voorstellingsvormen en snufjes worden kinderen met alle mogelijke aspecten van het leven van piraten geconfronteerd. We zien in een kleurig geheel op goed uitgewerkte achtergronden kleine figuurtjes, mensen en voorwerpen, met daarbij functionele en steeds weer nieuwe ontdekkingen, uitklappende pagina's, schuifjes, flapjes e.d. De flapjes, die vaak binnen- en buitenkant van ruimtes laten zien, zijn leuk, het verrassingseffect van de uitschuifbare stroken en luikjes is groot. Allerlei 'gadgets', meestal in de vorm van boekjes, zetten de kroon op het werk. De tekst is in blokjes her en der bij de tekeningen opgenomen, goed leesbaar, zonder het overzicht op de platen te verstoren. Die overzichtsplaten worden afgewisseld met originele tussendoortjes zoals een pagina met piratenspelletjes of raadsels over ridders.Lire la suite
Een mooi vormgegeven boekje over piraten, dat leuk is om zomaar te bekijken en ook om informatie in op te zoeken. Door draaischijfjes, doorkijkjes, openslaande koffers en zakken, uitklapbare luikjes en bladzijden is er veel te zien in de tekeningen, die veel details bevatten. Bij de tekeningen zijn ook veel begrippen en teksten gezet. Die teksten zijn qua stijl niet altijd even consequent: ze wisselen regelmatig van tegenwoordige naar verleden tijd en omgekeerd. De kleurige tekeningen zien er aantrekkelijk uit en bieden veel informatie. Het boek bevat piratenspelletjes, -gerechten, uitleg over schepen en nog veel andere informatie over piraten. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar een prachtig, maar kwetsbaar boek om te bekijken. Voor kinderen vanaf ca. 8 jaar een leuk informatief boek om zelf te lezen.

Suggestions