Livre
Néerlandais

Een spin zonder poten

Anne Takens (auteur), Lucy Keijser (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
De vriend van Jesse, Stijn, doet raar; daarom speelt hij liever met Bibi, een nieuw meisje in de klas. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Niveau de lecture
AVI M4, AVI 4
Titre
Een spin zonder poten
Auteur
Anne Takens
Dessinateur
Lucy Keijser
Langue
Néerlandais
Édition
3
Éditeur
Assen: Maretak, 2008 | Autres éditions
64 p. : ill.
ISBN
9789043701815 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Takens schrijft een aandoenlijk verhaaltje, als je het zo mag zeggen. Dat komt vooral door de belangrijke bijfiguur Stijn in Een spin zonder poten. Zonder het met zoveel woorden te zeggen, is Stijn waarschijnlijk een simpele jongen. Hij is niet alleen slecht in rekenen, maar ook op voetbalgebied presteert hij niets. Hoofdfiguur Jesse is bang voor hem. Stijn is een beetje een dommekracht. Jesse verdenkt hem ook van dierenmishandeling. Hij heeft vast de dode kikker in zijn rugzak gestopt en de doorgeknipte naaktslak in zijn laatje gedaan. En in het laatje van Stijn ligt een spin zonder poten. Erger wordt het als het nieuwe meisje Bibi in de klas komt. Zij mag van de juf op de plaats van de afwezige Stijn zitten en zij wordt ook onmiddellijk het vriendinnetje van Jesse. Beiden mogen helpen in de kinderboerderij. Gooide Stijn daar een steen naar de pauw? Of was het toch een paardebloem? En wie heeft in de kinderboerderij de konijnenhokken in brand gestoken? Stijn wordt met het uur …Lire la suite
In de vriendschap van Jesse en Stijn komt een deuk als Jesse vermoedt dat Stijn een dierenbeul is geworden; er wijzen namelijk allerlei voorvallen in die richting. Als Bibi, een extravert meisje uit Aruba, bij hen in de klas komt, is Stijn ziek en ontstaat er een hechte vriendschap tussen Bibi en Jesse. Bij Stijns terugkeer in de klas is zijn gedrag nóg vreemder geworden, waardoor Jesse zich verder van hem afkeert. Er wordt brand gesticht in de kinderboerderij waar ze alle drie helpen; Jesse en Bibi verdenken Stijn. Doch dan blijkt dat ze Stijn ten onrechte verdenken en dat zijn “rare gedrag” te wijten is aan het verdriet over de dood van zijn hond. Eind goed al goed als ze besluiten voortaan met zijn drieën de konijnen in de kinderboerderij te gaan verzorgen. Leesoefenstof voor kinderen in groep 4, verdeeld over 13 hoofdstukken met een zin per regel (AVI-M4). Per twee bladzijden is er een vrolijk gekleurde (water)verftekening die een situatie uit de tekst uitbeeldt. Aantrekkelijke kaft.

Suggestions