Livre
Néerlandais

Net als Doornroosje

Anne Takens (auteur), Daniëlle Schothorst (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Samen met pap en mam is Floor op een kasteel; ze gaat op zoek naar iets spannends. Vanaf ca. 7 jaar.
Niveau de lecture
AVI 3, AVI E3
Titre
Net als Doornroosje
Auteur
Anne Takens
Dessinateur
Daniëlle Schothorst
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Assen: Maretak, 2011 | Autres éditions
24 p. : ill.
ISBN
9789043701099 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 32 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De reeks 'Schelpjesboeken' is bestemd voor kinderen die net kunnen lezen. De boeken zijn als een overgang van het prentenboek naar het leesboek opgevat en de illustraties vormen een wezenlijk onderdeel van het verhaal. Floor maakt met haar ouders een uitstapje naar een oud kasteel. Ze is een meisje dat nog met sprookjes (als bedvoorleeslectuur?) groot wordt, want bij het zien van het oude kasteel maakt ze dadelijk de associatie met de beroemdste kasteelbewoonster uit de sprookjes: Doornroosje. Floor heeft geen zin in een museumachtige rondleiding door de kasteelzalen, maar wil iets bijzonders beleven. Langs een deur die niet mag worden geopend, komt ze bij een verwaarloosde trap, die zowaar naar een mysterieus slaapkamertje leidt. Minder leuk wordt het wanneer de deur dicht knalt en Floor opgesloten zit. Er duikt maar geen prins op die haar uit deze benarde situatie bevrijdt.
Eenvoudige zinnetjes worden afgewisseld door eenvoudige dialoogjes. De teksten staan op gekleurde bladzijd…Lire la suite
Floor bezichtigt met haar ouders een kasteel. De daar geëxposeerde voorwerpen interesseren haar echter niet. Op zoek naar spannende zaken gaat ze door een deur waar "geen toegang" op staat. Ze komt via een geheimzinnige trap in een torenkamer met een mooi bed. Ze waant zich in een sprookje en valt in slaap. Intussen is er een zoekactie op touw gezet naar Floor, die als ze wakker wordt, merkt dat de deur op slot zit. Via het raam trekt ze de aandacht van een hond die zijn baasje gaat halen, waarna Floor gered wordt. De eenvoudige tekst is geplaatst binnen de paginagrote illustraties. Het taalgebruik is levendig en past binnen de belevingswereld van een stoer, avontuurlijk en toch ook weer kwetsbaar 6 à 7 jarig kind. De vrolijke verfillustraties in heldere kleuren en de tekst vormen een geheel en maken dit boek aantrekkelijke leesoefenstof voor kinderen eind groep 3.

Suggestions