Livre
Néerlandais

Vandaag gaan we verhuizen

Annemarie Bon (auteur), Marjolein Krijger (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Stijn en Sterre helpen papa en mama met spullen inpakken. Hun boeken, speelgoed en kleren: alles moet mee, want ze gaan verhuizen! Vierkant prentenboek met eenvoudige illustraties in rustige kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Verhuizen
Titre
Vandaag gaan we verhuizen
Auteur
Annemarie Bon 1954-
Dessinateur
Marjolein Krijger
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2013
[24] p. : ill.
ISBN
9789044339901 (hardback)
Placing suggestion
Wonen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Stijn en Sterre gaan verhuizen. Ze helpen papa en mama bij het inpakken. Dozen met boeken, dozen met knuffels, dozen met kleren: alles gaat in twee grote vrachtwagens. Maar hoe moet het met het huis? Dat gaat niet mee. Stijn en Sterre zeggen dag tegen het huis en gaan met papa, mama en alle spullen naar het nieuwe huis. Maar waar is de sleutel? Stijn weet het wel, en als je goed naar de illustraties van Marjolein Krijger kijkt, zie je waar Stijn die sleutel gevonden heeft. Voor de illustraties, in rustige kleuren op mat papier, is gebruikgemaakt van verf, potlood en krijt op een ondergrond van bewerkt, ruw papier. Ze zijn eenvoudig door hun stevige zwarte omlijning en de gezichten die steeds en face zijn afgebeeld. Dit vierkante prentenboek kan helpen om jonge kinderen te laten zien wat verhuizen is. In dezelfde opzet verscheen ook 'Vandaag gaan we trouwen'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Vandaag gaan we verhuizen

In dit rustig vormgegeven boek volgen we een jong gezin gedurende de dag er verhuisd moet worden. De kleuters Stijn en Sterre pakken de zaken handig aan. Vol goede moed verzamelen ze hun spullen in kartonnen dozen, waarbij hun ordelijke manier van werken enigszins contrasteert met die van hun ouders. Bij het planmatig inpakken zijn de kinderen blij verrast over het feit dat ze erg veel spullen blijken te hebben.
In het spoor van de verhuiswagens bereikt het gezinnetje dan zijn nieuwe huis. Mama en papa lijken blijken bij het uitpakken een aantal zaken niet terug te vinden. De kinderen echter hebben zich zo genesteld in hun nieuwe slaapkamer, die erg prettig en beloftevol oogt.
Het optimistische verhaaltje leert ons dat ordelijk te werk gaan enkel maar voordeel biedt. Voor de kinderen lijkt de verhuizing helemaal geen stresserende bedoening. Hij vormt geen verontrustend of verwarrend vooruitzicht en iedereen loopt er dan ook met de glimlach bij.
Beeld en tekst bevesti…Lire la suite