Livre
Néerlandais

De knuffels van Jules

De knuffels van Jules

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Jules verhuist al zijn knuffels naar de kamer van zijn zus, maar dan is zijn eigen kamer wel erg leeg. Kartonnen prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Knuffels
Titre
De knuffels van Jules / tekst en ill. Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Zwijsen-Infoboek, 2005 | Autres éditions
[10] p. : ill.
ISBN
90-5535-232-2

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Peuter Jules verhuist al zijn knuffels naar de kamer van Zus. Zijn kamer is dan wel erg leeg. Gelukkig kun je ook terug verhuizen. Verhaal passend bij de belevingswereld van peuters. Per bladzijde versterken omkaderde prenten de tekst die eronder staat. De ingekleurde tekeningen in zwarte lijnen zijn simpel van vorm en uitstraling. Ze hebben geen strakke lijnen, zijn mooi van kleur en de kleuren vullen het hele kader. Achterin een over beide pagina's doorlopende verhuis-zoekplaat. Een voor peuters handzame uitgave met kartonnen bladzijden met twee afgeronde hoeken en een oblong formaat. Voorop een niet omkaderde gekleurde tekening van Jules met zijn knuffels. Deel uit een grotere reeks* over dit jongetje. Voorlezen en samen bekijken vanaf ca. 3 jaar.

De knuffels van Jules

Zus heeft een huis gemaakt voor haar knuffels en Jules wil graag meespelen. Alle knuffels van Jules verhuizen naar het nieuwe huis. Maar dan zijn er geen knuffels meer in Jules' kamer. Dat vindt hij niet zo leuk en dus verhuist hij ze maar weer snel naar zijn eigen kamer. 'Dag Jules!' is een reeks kartonboekjes met Jules in de hoofdrol. Het geheel lijkt een klein fotoboek met op elke bladzijde een zwart omlijnde prent en daaronder een stukje tekst. Gezien de kleurrijke, eenvoudige tekeningen zeer duidelijk zijn en voor zich spreken, is de tekst bijna overbodig, maar hij laat zich gemakkelijk voorlezen. De boekjes maken deel uit van een taalontwikkelingsprogramma voor peuters. De verhalen spelen in op het dagelijkse leven van peuters en zijn voor hen dan ook zeer herkenbaar. Achterin bevindt zich een zoekplaat die verband houdt met het thema dat in het boekje aan bod komt. Dit schept een mogelijkheid om zaken te benoemen en het zal zeker aanleiding geven tot conversatie.


Suggestions