Livre
Néerlandais

Jules in het bos

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Als Jules met opa gaat wandelen in de herfst, regent het eikels in het bos. Kartonnen prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Herfst
Titre
Jules in het bos / tekst en illustraties Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Langue
Néerlandais
Édition
Derde editie
Éditeur
Antwerpen: Zwijsen, 2020 | Autres éditions
[16] p. : ill.
ISBN
9789463682121 (hardback)
Placing suggestion
Seizoenen - Weer (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Jules vraagt opa samen te wandelen in het bos. Hond Theo mag ook mee. Met regenjas en laarzen aan vanwege de donkere regenwolken voelt Jules opeens een tik op zijn hoofd. 'Dat was geen regendruppel, zegt opa. Er viel een eikel op je hoofd'. Dan begint het hard te waaien, opent opa de paraplu en regent het eikels. Oblong, hardkartonnen, klein formaat prentenboek met twee afgeronde hoeken. Op de rechterpagina's staan de duidelijke, zwartomlijnde illustraties in kleur die het verhaal volgen. De bomen hebben eerst gekleurde eivormige kruinen zonder blad, later met blad. De neuzen zijn opvallend groot en de grijze vorm op de wang van opa blijkt een snor. Korte zinnen staan in een ruime schreefloze letter tegen een witte achtergrond op de linkerpagina. Deel uit een serie prentenboeken over Jules, die horen bij een taalontwikkelingsprogramma. Met een aantrekkelijk gekleurd uiterlijk in herfstsfeer. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Jules in het bos

In de lucht hangen donkere wolken en het lijkt alsof het gaat regenen. Dat weerhoudt Jules en zijn opa er niet van om, gehuld in regenjas en laarzen, naar buiten te gaan. Het is immers herfst, het moment waarop de blaadjes in het bos prachtige kleuren krijgen. De dikke regendruppel die Jules plots op zijn hoofd voelt, blijkt een eikel te zijn. Gelukkig heeft opa een paraplu meegenomen. Wanneer het heel hard begint te waaien beschermt deze hen tegen de regen van neervallende eikels. Dit kartonboekje maakt deel uit van een taalontwikkelingsprogramma voor kleuters. De duidelijke illustraties beslaan het grootste deel van elk blad. Korte teksten sluiten hier dicht bij aan. De laatste prent biedt een ruimere kijk op de herfst in het bos. Ze nodigt uit om, dicht naast elkaar gezeten, te zoeken en te vertellen. Ook dit deel uit de ‘Dag Jules’–reeks schetst een herkenbare wereld op papier en biedt de mogelijkheid om via taal de buitenwereld naar binnen te brengen.

Suggestions