Livre
Néerlandais

Jules viert carnaval

Jules viert carnaval

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Als het carnaval is, kan Jules de muts die bij zijn narrenpak hoort niet vinden. Kartonnen prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Jules viert carnaval
Auteur
Annemie Berebrouckx
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Zwijsen, 2013 | Autres éditions
[16] p. : ill.
ISBN
9789055355631 (hardback)
Placing suggestion
Carnaval (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Eenvoudig, kartonnen prentenboekje in oblong formaat met twee afgeronde hoeken waarin Jules en zijn zusje verkleed naar school mogen omdat het carnaval is. De zoektocht in de verkleedkoffer levert een prinsessenjurk en kroon op voor Marie. Jules wil graag als nar, maar de muts die bij het narrenpak hoort, is onvindbaar. Vrolijke kleurige tekeningen met expressieve gezichtsuitdrukkingen van de verhaalfiguren. De tekeningen zijn omkaderd en staan steeds op de rechterpagina. De tekst staat op de pagina ertegenover op een witte ondergrond. De jonge lezer zal zich makkelijk kunnen herkennen in het verhaal en meeleven met de emoties. Deel uit een serie van dertig thematische prentenboekjes die horen bij het vernieuwde en uitgebreide taalontwikkelingsprogramma 'Dag Jules'*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Jules viert carnaval

Vraagt Jules nog enige introductie? Geliefd bij het peuter- en kleuterpubliek is dit jongetje al lang het gewone boekencircuit ontgroeid, want vele kleuterscholen maken gebruik van lesplannen, poppen en al het andere materiaal dat ontwikkeld werd. Gelukkig worden er nog geregeld nieuwe boekjes rond Jules uitgebracht. De boekjes die we deze maal in handen kregen, zijn de welbekende kartonboekjes. Klein doch stevig formaat, ideaal voor de af en toe wat brute kinderhandjes. Zoals steeds verhalen de boekjes weer over thema's waar jonge kinderen zich in interesseren, als hun wereld ietsje groter wordt dan de vertrouwde thuissituatie. Ditmaal maakt Jules zich op voor carnaval. Iedereen mag verkleed naar school komen. Jules heeft een mooi narrenpak, maar de narrenkap is nergens te vinden. Gelukkig mag hij de kap van de schooldirecteur lenen en zo wordt het toch nog een vrolijk feest. Leuk zondermeer. Misschien lijkt Jules soms wel op een slim marketingproduct naar scholen toe, maar zolang An…Lire la suite

Suggestions