Livre
Néerlandais

Het spook van de vuurtoren

Anneriek Van Heugten (auteur), Wouter Tulp (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Amber is tegen haar zin verhuisd naar de kust. Haar moeder wil een museum maken van de oude vuurtoren die ze gekocht heeft. Daan die in het dorp woont, zegt dat het spookt in de vuurtoren. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Het spook van de vuurtoren
Auteur
Anneriek Van Heugten
Dessinateur
Wouter Tulp
Langue
Néerlandais
Édition
2
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2008 | Autres éditions
150 p. : ill.
ISBN
9789044807516 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Eerste deel uit een nieuwe serie met de titel Z.E.S. De serie gaat over zes kinderen die allemaal in het kleine kustplaatsje Zandplaat wonen. Amber, Daan, Lars, Gina, Izmet en Margot beleven in ieder deel steeds een spannend avontuur. In dit deel speelt Amber de hoofdrol. Amber is tegen haar zin van Maastricht verhuisd naar Zandplaat, alleen omdat haar moeder het graag wou. Ze wonen nu in het vuurtorenwachterhuis dat haar moeder wil opknappen en als museum wil gaan inrichten. Amber voelt zich er eerst erg ongelukkig, maar dan ontmoet ze Daan en hij vertelt haar allerlei verhalen over de oude vuurtoren en ook over het spook van de vuurtoren. Amber gelooft er eerst niets van, maar dan gebeuren er rare dingen. Ze leert daardoor nieuwe vrienden kennen en samen proberen ze achter de waarheid te komen. Met enkele sfeervolle illustraties van Oost-Indische inkt. Spannend verhaal dat makkelijk leest voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Het spook van de vuurtoren

Ambers moeder heeft met het geld van een erfenis een vuurtoren gekocht. Dik tegen haar zin verhuist Amber van de stad naar het kustdorp Zandplaat. Door het gemis van haar vrienden is ze erg ongelukkig en ze vindt niet veel steun bij haar dolenthousiaste moeder die haar handen vol heeft met het opknappen van de vuurtoren om er een museum van te maken. Maar dan maakt ze kennis met de kinderen uit het dorp: de wat opdringerige Daan die haar vertelt over een spook in de vuurtoren, de knappe Izmet, Lars, Gina, en Margot. Nadat Daan en Amber een kistje vol gouden munten ontdekten, gebeuren er in de vuurtoren allerlei vreemde dingen. Amber is haar verveling al snel vergeten wanneer ze samen met de anderen het geheim van de vuurtoren probeert te ontsluieren. Dit vlot lezende vakantieboek is het eerste in de reeks Z.E.S., waarin de zes kinderen waarmee we in dit eerste boek kennismaakten, telkens een ander mysterie proberen op te lossen. In elk deel speelt een ander kind de hoofdrol. Het verha…Lire la suite