Livre
Néerlandais

Geschikt voor kinderen : leuke natuurstukjes maken met kinderen en tieners

Annie Brusselle (auteur), Isabel Rottiers (photographe)

Geschikt voor kinderen : leuke natuurstukjes maken met kinderen en tieners

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Rond thema's als Pasen, herfst, zomervakantie en Kerstmis wordt stap voor stap uitgelegd hoe je werkstukken van natuurlijk materiaal kunt maken. Met kleurenfoto's. Onder begeleiding vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Geschikt voor kinderen : leuke natuurstukjes maken met kinderen en tieners / tekst en creaties Anne Brusselle ; fotogr. Isabel Rottiers
Auteur
Annie Brusselle
Photographe
Isabel Rottiers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2002
93 p. : ill.
ISBN
90-209-4948-9
Placing suggestion
624.9 (SISO) Knutselen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit goed verzorgde boek beschrijft werkstukken met plantaardig materiaal rond thema's als lente, Pasen, herfstkleuren en Kerstmis. Zo worden er o.a. een schelpenlijstje, kip op stok, pompoenlantaarn en een moshoed voor de jacht gemaakt. Bij elk project wordt aangegeven welke materialen je nodig hebt en wordt vermeld hoe je stapsgewijs te werk moet gaan. Hoewel de titel doet vermoeden dat het boek 'geschikt voor kinderen' is, zal er bij de meeste werkjes hulp van een volwassene nodig zijn. Een manco is dat technische vaardigheden zoals het op draad zetten niet beschreven zijn, wat voor kinderen toch wel nodig is. Het woord- en taalgebruik is makkelijk. De vele kleurenfoto's van ondermeer de werkstukken en kinderen die met bloemschikken bezig zijn, zijn goed. Een boek dat bruikbaar is voor kinderen vanaf ca. 10 jaar om onder leiding van een enigszins ervaren bloemschikker eigen, in moeilijkheidsgraad variërende stukjes, te maken.

Suggestions