Livre Néerlandais

Otje

Annie M.G. Schmidt (auteur), Fiep Westendorp (dessinateur)

Otje

Annie M.G. Schmidt (auteur), Fiep Westendorp (dessinateur)
  • 6-8 ans et plus
Otjes vader, een heel goede kok, wordt ontslagen. Een nieuwe baan kan hij zonder papieren niet krijgen. Samen met Otje en de vogels gaat hij daarnaar op zoek. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Otje
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Dessinateur
Fiep Westendorp
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2019
160 p. : ill.
ISBN
9789045103259 (hardback)

Aussi en format :

Livre: Néerlandais (autres éditions)
Livre audio: Néerlandais
Daisy: Néerlandais
Braille: Néerlandais

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In ruim veertig korte hoofdstukken, die elk met een of meer kleurige en goed passende tekeningen geïllustreerd zijn, beschrijft de auteur de omzwervingen van het meisje Otje en haar vader Tos, de kok. Omdat Tos geen papieren heeft en geplaagd wordt door tomeloze driftbuien, kan hij nergens een vaste baan krijgen en worden hij en Otje steeds weggejaagd. Ze zijn gedwongen een zwervend bestaan te leiden, dat hen niet alleen langs allerlei plaatsen voert, maar ook in contact brengt met verschillende dieren. De goed geschreven tekst, die door de karakteristieke tekeningen ondersteund wordt, maakt dit boek tot een plezierig leesavontuur. Verzorgde gebonden uitgave, gedrukt op stevig wit papier waarop de kleurige illustraties goed tot hun recht komen. Met cd waarop de liedjes uit de musical staan, inclusief karaoke-versie. In 1981 werd het boek met de 'Gouden Griffel' bekroond. Zie ook www.otje.net. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Otje

In dit prachtige boek staat een aaneenschakeling van verhaaltjes over de belevenissen van Otje en haar vader, Tos, die kok is. Tos is ooit zijn papieren kwijtgeraakt en kan nooit lang een baan houden. Hij is bovendien nogal driftig. Wanneer Tos weer eens ontslagen wordt, besluiten ze met hun oude bestelwagen op zoek te gaan naar een plekje waar ze rustig kunnen wonen. Alle dieren rondom hen zijn hun beste vrienden, vooral de vogels. Samen beleven ze de gekste avonturen. De vogels willen Tos aan papieren helpen en stelen op een keer een perkament uit het raadhuis. Het blijkt een belangrijk document te zijn. Als Otje het terugbrengt, krijgt Tos als beloning eindelijk zijn papieren. Nu kan hij zijn omzwervingen stopzetten en een hotel kopen, zodat Otje naar school kan gaan. Dit voorleesboek voor kleuters of leesboek vanaf acht jaar in detail navertellen zou onbegonnen werk zijn. Elk verhaal kan op zichzelf gelezen worden. Alles wordt zo in detail en beeldend verteld dat je je iedere scèn…Lire la suite