Daisy
Néerlandais

Kom naar de bron : geestelijke wegen om machteloosheid de baas te worden en eigenwaarde te ontwikkelen

Anselm Grün (auteur), Madeleine De Cock (narrateur)

Kom naar de bron : geestelijke wegen om machteloosheid de baas te worden en eigenwaarde te ontwikkelen

Genre:
Meditatieve beschouwingen over het ontberen van eigenwaarde en het lijden aan machteloosheid, gevolgd door adviezen om dit te boven te komen, door de benedictijner monnik.
Titre
Kom naar de bron : geestelijke wegen om machteloosheid de baas te worden en eigenwaarde te ontwikkelen
Auteur
Anselm Grün
Narrateur
Madeleine De Cock  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Selbstwert entwickeln
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2001
1 cd
Durée
04:38:36
Note
Stem: Vrouw Vlaamse stem Livre converti
Placing suggestion
235.7 (SISO)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Anselm Grün is een Duitse benedictijnermonnik, geestelijk leider van een retraitehuis voor priesters en kloosterlingen, die de laatste jaren zijn wetenschappelijker schrijvende evenknie Eugen Drewermann in populariteit naar de kroon steekt. Hij trekt volle zalen met zijn boodschap dat de mensen lijden aan gevoelens van machteloosheid en dat men die gevoelens kan omzetten in gevoelens van eigenwaarde en verantwoordelijkheid door terug te keren tot zijn eigen kern, zijn zelf, zijn ik. Daarbij moeten we lastige anderen uit ons innerlijk verbannen, meent Grün tegen de hele bijbel in. En dat alles met Gods hulp, want de flinterdunne psychoanalytische prietpraat van deze monnik is gedrenkt in een kneuterige roomsigheid. Het is een wonder dat zo'n machteloos boek, dat begin tot eind bol staat van de herhaling als een mantra-tekst, zoveel lezers trekt, gezien het aantal herdrukken. Wat voor de één tenenkrommend is, is voor de ander kennelijk zinnenstrelend. De bron waar Grün de machteloze lez…Lire la suite

À propos de Anselm Grün

Anselm Grün, né le 14 janvier 1945 en Basse-Franconie (Bavière, Allemagne), est moine à l'abbaye bénédictine de Münsterschwarzach depuis l'âge de 19 ans.

Biographie

Dans les années 1970, il découvrit la tradition des moines de l'Antiquité et entrevit leur signification nouvelle, en lien avec la psychologie moderne. Après ses études de philosophie, de théologie et d'économie, il est cellérier depuis 1977, ce qui fait de lui le directeur financier et le chef du personnel de l'abbaye.

C'est un auteur chrétien de renommée internationale. Son succès a pu être attribué au fait que ses ouvrages « [diffusent] une douce sagesse chrétienne sans évoquer la dureté des dogmes de la foi ».

Œuvres

(Bibliographie incomplète)

Suggestions