Livre
Néerlandais

Bevroren dromen

Anthony Doerr (auteur), Edo Marinus (traducteur)
Vanwege dromen die steeds uitkomen, verlaat een man zijn gezin en vertrekt naar de andere kant van de wereld in de hoop zo de toekomst voor te zijn.
Titre
Bevroren dromen
Auteur
Anthony Doerr
Traducteur
Edo Marinus
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
About Grace
Éditeur
Amsterdam: The House of Books, 2017 | Autres éditions
428 p.
ISBN
9789044352221 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na het grote succes van 'Als je het licht niet kunt zien' is dit een heruitgave van de eerste roman van Doerr, in 2005 verschenen onder de titel 'Verlossing'. Hydroloog David Winkler heeft last van voorspellende dromen. Als hij droomt dat hij zijn dochtertje Grace niet kan redden bij een overstroming vlucht hij wanneer die overstroming daar is. Hij belandt op het Caribisch eiland St. Vincent, waar een uit Chili gevlucht gezin zich over hem ontfermt. De dochter van dat gezin redt hij, na weer een droom, van verdrinking. Pas na 25 jaar vindt hij de moed om terug te keren naar de VS en op zoek te gaan naar zijn vrouw en dochter, waarbij hij onder andere een strenge winter doorbrengt met de dochter van het Chileense gezin in een uithoek van Alaska. De Amerikaan Doerr (1973) staat bekend om zijn natuurbeschrijvingen en die zijn er volop in dit boek, waarin water - met name in de vorm van sneeuwkristallen die David fascineren - een leidmotief is. Het wat breed uitgesponnen verhaal is te lez…Lire la suite

À propos de Anthony Doerr

CC BY-SA 3.0 - Image by Librairie Mollat

Anthony Doerr, né le 27 octobre 1973 à Cleveland dans l'Ohio, est un écrivain américain.

Son roman Toute la lumière que nous ne pouvons voir, figurant sur la New York Times Best Seller list, lui vaut le prix Pulitzer en 2015.

Biographie

Il a étudié à ''University School'' et plus tard, en 1995, il a été promu à Bowdoin College à Brunswick, Maine. Il vit maintenant avec sa femme et deux fils à Boise, Idaho.

Œuvre

Romans

  • À propos de Grace [« About Grace »] (trad. Judith Roze), Paris, Albin Michel, coll. « Terres d'Amérique », 2006, 469 En lire plus sur Wikipedia