Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De schelpenzoeker : verhalen

Anthony Doerr (auteur), Erica Feberwee (traducteur)
Bundel met acht verhalen over de ondergeschikte rol van de mens in de natuur.
Titre
De schelpenzoeker : verhalen
Auteur
Anthony Doerr
Traducteur
Erica Feberwee
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The shell collector
Éditeur
Amsterdam: The House of Books, © 2018
269 p.
ISBN
9789044351484 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze acht prachtige verhalen vormden in 2002 het literair debuut van deze auteur (1973) uit Ohio, die in zijn jeugd heeft gewoond in Afrika en in Nieuw-Zeeland. Zijn observaties en beschrijvingen van de natuur steken ver boven de middelmaat uit, maar het is vooral door de ondergeschikte rol die de mens hierin heeft dat dit poëtisch proza uitblinkt. In het titelverhaal ondekt een blinde schelpenverzamelaar dat een giftige zeeslak mensen kan genezen; een tijdlang is hij wereldberoemd, maar als zijn eigen zoon aan het gif sterft, ebt de belangstelling snel weg. Het langste verhaal, 'The caretaker', gaat over een door burgeroorlog getraumatiseerde Afrikaanse jongeman, die door onbegrip moet zien te overleven in een wild gebied in de Verenigde Staten. 'Mkondo' is de geschiedenis van een Tanzaniaanse wier huwelijk met een Amerikaan schipbreuk lijdt door haar hunkering naar de wildernis. De sensitieve vertellingen zijn vaak verwonderlijk, maar niet ondenkbaar. Doerr won in 2014 de Pulitzer P…Lire la suite

À propos de Anthony Doerr

CC BY-SA 3.0 - Image by Librairie Mollat

Anthony Doerr, né le 27 octobre 1973 à Cleveland dans l'Ohio, est un écrivain américain.

Son roman Toute la lumière que nous ne pouvons voir, figurant sur la New York Times Best Seller list, lui vaut le prix Pulitzer en 2015.

Biographie

Anthony Doerr a étudié à la « University School ». En 1995, il a été promu à Bowdoin College à Brunswick, Maine. Il vit maintenant avec sa femme et deux fils à Boise, Idaho.

Œuvre

Romans

Suggestions