Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De jongen die te veel wist

Anthony Horowitz (auteur)

De jongen die te veel wist

Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
De twee broers Diamant proberen een gevaarlijke huurmoordenaar te ontmaskeren. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
De jongen die te veel wist
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
South by southeast
Édition
6
Éditeur
Antwerpen: Facet, 2005 | Autres éditions
183 p.
ISBN
90-5016-362-9 9789050163620 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Op verkenning in een omgekeerde wereldDit artikel gaat op ontdekking in de omgekeerde wereld die Anthony Horowitz in zijn boeken creëert. Horowitz voorstellen, is haast overbodig. De in Noord-Londen geboren schrijver (1955) stevende sinds zijn negende ambitieus op zijn eerste schrijverscontract af. Zodra hij dit op zak had (als 22-jarige), was er geen houden meer aan. De man schrijft gemiddeld twee (jeugd)boeken per jaar en neemt er televisie- en filmscripts als toetje bij. Alle schrijfsels richten de soms komische neus in dezelfde spannende richting.

Dit jaar had Horowitz de eer het Vlaamse jeugdboekengeschenk, Overleven op Krokodil-eiland, neer te pennen. Voor uitgeverij Facet vormde dit een ideale aanzet om de gehele Horowitzbibliotheek te herdrukken. Meteen een uitgelezen moment om, in de voetsporen van Horowitz' jonge helden, op speurtocht te gaan naar het mysterieuze recept van mans neergeschreven mysteries. Dit imrecept blijkt een vlijmscherpe en d…Lire la suite
Van de AVRO-televisieserie 'South by Southeast', in 1991 uitgezonden, zou dit verhaal bekend kunnen zijn. 'South by Southeast' zijn de laatste woorden, die een geheimagent stamelt alvorens hij aan zijn verwondingen bezwijkt. Met deze en nog enkele summiere aanwijzingen proberen de twee gebroeders Diamant de huurmoordenaar op te sporen om hem van nog meer snode plannen te weerhouden. Allerlei verwikkelingen voeren hen van Londen naar Amsterdam. Het verhaal staat bol van allerlei geestigheden, waarvoor je, in de stemming moet zijn. Enkele gewelddadige scènes zijn acceptabel in deze detective, die liefhebbers vanaf ca. 10 jaar zal aanspreken doordat het ik-verhaal geschreven is vanuit de 14-jarige Nick Diamant, die weliswaar de jongste, maar zeker niet de domste is van het tweetal privé-detectives. Goed geschreven en spannend deel uit een serie. Vanaf ca. 10 jaar.

À propos de Anthony Horowitz

Anthony Horowitz, né le 5 avril 1955 à Stanmore dans le nord de Londres, est un écrivain de romans policiers pour la jeunesse, de fantastique et scénariste de feuilletons télévisés anglais, en particulier des adaptations de romans policiers d'Agatha Christie.

Biographie

Anthony Horowitz est né le 5 avril 1955 à Stanmore, un quartier du nord de Londres, dans le Middlesex au Royaume-Uni.

Il a écrit de nombreux romans pour la jeunesse, dans le genre policier comme dans celui du fantastique. Il a été récompensé par de nombreux prix : le Prix Polar-Jeunes en 1988, pour Le Faucon malté, le prix européen du roman pour enfants en 1993 pour L'Île du Crâne et le grand prix des lecteurs du magazine Je bouquine en 1994 pour …En lire plus sur Wikipedia