Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Duivel en duivelsmaatje

Anthony Horowitz (auteur)

Duivel en duivelsmaatje

Public cible:
12-14 ans et plus
In de tijd van koningin Elisabeth I van Engeland trotseert Tom vele gevaren om uiteindelijk bij het toneelgezelschap van William Shakespeare te komen. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Duivel en duivelsmaatje
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The devil and his boy
Éditeur
Antwerpen: Facet, 2003 | Autres éditions
151 p.
ISBN
90-5016-402-1

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze niet-geïllustreerde maar wel deels op werkelijkheid berustende jeugdroman, speelt in het zestiende-eeuwse Londen. De dertienjarige Tom sluit zich na enige avonturen met diverse snoodaards naïef en onwetend aan bij een geheim genootschap dat onder het mom van toneelgezelschap tijdens een optreden aan het hof een aanslag beraamt op koningin Elisabeth I. Onder verdachte omstandigheden weet Tom dit te verhinderen; hij wordt ternauwernood van het schavot gered. Hij blijkt Elisabeths kleinzoon te zijn en mag zijn droom realiseren: zich aansluiten bij het gezelschap rond William Shakespeare. Dit vlotte verhaal valt op door helder afgeperkte scènes, is goed verteld en als in een soap eindigt het op een spannend moment, soms met elementen uit de triviaalliteratuur en personen die psychologisch weinig diepgang hebben. Het boek met een informatief en humoristisch nawoord zal jongeren vanaf ca. 12 jaar, die spanning en griezel in een historische context waarderen, aanspreken.

À propos de Anthony Horowitz

Anthony Horowitz, né le 5 avril 1955 à Stanmore dans le nord de Londres, est un écrivain de romans policiers pour la jeunesse, de fantastique et scénariste de feuilletons télévisés anglais, en particulier des adaptations de romans policiers d'Agatha Christie.

Biographie

Anthony Horowitz est né le 5 avril 1955 à Stanmore, un quartier du nord de Londres, dans le Middlesex au Royaume-Uni.

Il a écrit de nombreux romans pour la jeunesse, dans le genre policier comme dans celui du fantastique. Il a été récompensé par de nombreux prix : le Prix Polar-Jeunes en 1988, pour Le Faucon malté, le prix européen du roman pour enfants en 1993 pour L'Île du Crâne et le grand prix des lecteurs du magazine Je bouquine en 1994 pour …En lire plus sur Wikipedia