Livre
Anglais

Never say die

Anthony Horowitz (auteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Alex Rider (15) valt in handen van een misdadige tweeling. Hij ontdekt dat de tweeling het plan heeft een groot aantal kinderen van rijke ouders te kidnappen. Vanaf ca. 12 jaar.
Sujet
Spioneren
Titre
Never say die
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Langue
Anglais
Éditeur
London: Walker Books, 2017
376 p.
ISBN
9781406377835 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 5 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Alex Rider (15) heeft er een klus voor de Britse geheime dienst opzitten als hij een gecodeerde mail ontvangt. Hij vermoedt dat die van zijn verdwenen vriendin Jack is. Hij gaat op zoek naar haar en valt in handen van een misdadige tweeling. Met behulp van Britse geheime agenten weet hij te ontsnappen. Hij ontdekt dat de tweeling het plan heeft een groot aantal kinderen van rijke ouders te kidnappen en gaat met behulp van de geheime dienst achter de tweeling aan. De auteur had aangegeven dat het laatste deel over Alex Rider was verschenen, maar (wellicht met een knipoog naar James Bonds Never say never again) kon de verleiding toch niet weerstaan, om nog een deel te schrijven, aangezien hij voldoende nieuwe ideeën had. Hij is een geboren verteller met een rijke fantasie. Het spannende verhaal boeit van begin tot eind en zal de lezer doen uitkijken naar een volgend deel. Vanaf ca. 12 jaar.

À propos de Anthony Horowitz

Anthony Horowitz, né le 5 avril 1955 à Stanmore dans le nord de Londres, est un écrivain de romans policiers pour la jeunesse, de fantastique et scénariste de feuilletons télévisés anglais, en particulier des adaptations de romans policiers d'Agatha Christie.

Biographie

Anthony Horowitz est né le 5 avril 1955 à Stanmore, un quartier du nord de Londres, dans le Middlesex au Royaume-Uni.

Il a écrit de nombreux romans pour la jeunesse, dans le genre policier comme dans celui du fantastique. Il a été récompensé par de nombreux prix : le Prix Polar-Jeunes en 1988, pour Le Faucon malté, le prix européen du roman pour enfants en 1993 pour L'Île du Crâne et le grand prix des lecteurs du magazine Je bouquine en 1994 pour …En lire plus sur Wikipedia