Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Snakehead

Anthony Horowitz (auteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Jeugdspion Alex (14) infiltreert in de levensgevaarlijke snakeheadorganisatie die een bom wil plaatsen om een topconferentie te voorkomen. Vanaf ca. 12 jaar.
Sujet
Spioneren
Titre
Snakehead
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Snakehead
Éditeur
Hasselt: Facet, 2008 | Autres éditions
326 p.
ISBN
9789050165136 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 300 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit zevende boek in de reeks van Alex Rider borduurt losjes verder op wat er in de voorgaande boeken gebeurd is, wat echter geenszins belet dat je dit boek op zich kan lezen.

Grofweg zijn er twee grote in elkaar vervlochten verhaallijnen. In de eerste krijgt Alex Rider een missie van de Australische ASIS aangeboden in verband met mensensmokkel. Alex neemt deze alleen aan omdat hij dan mag samenwerken met Ash, een voormalige collega van zijn vader, die net als Ash en Alex spion was. Ash wil het koste wat het kost meer te weten komen over zijn vermoorde ouders, dus grijpt hij deze kans met beide handen aan. Toch neemt hij zijn taak voor ASIS serieus en zet hij zich in voor de missie, ook al is het met gemengde gevoelens.

De tweede grote verhaallijn vertelt hoe Scorpio, de misdaadorganisatie bekend van eerdere boeken, een tsunami wil teweegbrengen om een eiland te vernietigen waar een bijeenkomst wordt gehouden die als alternatief moet dienen voor de G8-top. Bedoeling is da…Lire la suite
In dit zevende* deel uit de inmiddels achtdelige serie rondom de 14-jarige jeugdspion/geheim agent Alex Rider neemt Alex het weer op tegen Scorpia. Dit keer wil deze organisatie een bom plaatsen om een belangrijke topontmoeting te voorkomen. Samen met zijn peetvader dringt Alex in het Verre Oosten door tot het hart van de levensgevaarlijke snakeheadorganisatie van Majoor Yu; meermalen moet hij vrezen voor zijn leven. Spannend verhaal in een 'James Bond'-achtige setting waarin een 14-jarige het opneemt tegen karakteristiek gebrachte schurken. De doelgroep zal door de aaneenschakeling van spannende momenten, de eenvoudige tekst, het goed te volgen verhaal en de sympathieke hoofdpersoon ook dit deel weer in een adem uit lezen. Zeker ook leesbevorderend voor onderbouw vo. Serie-omslag. Vanaf ca. 12 jaar.

Alex Rider. Snakehead

Dit zevende deel van de Alex Rider-serie sluit naadloos aan bij deel zes: Alex’ ruimtecapsule komt neer in de wateren rond Australië. Voordat hij terugvliegt naar Engeland, wordt hij naar een legerbasis in de buurt gebracht. De Australische geheime dienst (ASIS) probeert hem te lijmen voor een opdracht in Zuidoost-Azië: het oprollen van de levensgevaarlijke snakeheadorganisatie van Majoor Yu, een niets ontziende bende mensensmokkelaars. Ondertussen kreeg Scorpio de opdracht een belangrijke topontmoeting te voorkomen. MI6 moet dat ten allen prijze verhinderen. Groot is hun verbazing als Alex, die zich samen met zijn peetvader voordoet als Afghaanse vluchteling die door mensensmokkelaars naar Australië gebracht wordt, opduikt in Bangkok. Uiteindelijk werkt Alex, die eigenlijk het agentenbestaan beu is, voor twee geheime diensten, want Majoor Yu is lid van Scorpio, de organisatie die zijn ouders en zijn oom vermoord heeft. Zo zijn we weer vertrokken voor een heerlijk ingenieus, intrig…Lire la suite

À propos de Anthony Horowitz

Anthony Horowitz, né le 5 avril 1955 à Stanmore dans le nord de Londres, est un écrivain de romans policiers pour la jeunesse, de fantastique et scénariste de feuilletons télévisés anglais, en particulier des adaptations de romans policiers d'Agatha Christie.

Biographie

Anthony Horowitz est né le 5 avril 1955 à Stanmore, un quartier du nord de Londres, dans le Middlesex au Royaume-Uni.

Il a écrit de nombreux romans pour la jeunesse, dans le genre policier comme dans celui du fantastique. Il a été récompensé par de nombreux prix : le Prix Polar-Jeunes en 1988, pour Le Faucon malté, le prix européen du roman pour enfants en 1993 pour L'Île du Crâne et le grand prix des lecteurs du magazine Je bouquine en 1994 pour …En lire plus sur Wikipedia