Algiers, jaren '20. Wanneer de kat van de rabbijn plotseling mensentaal kan spreken, beleven ze samen vreemde avonturen.
Titre
Le chat du rabbin / dir. Delesvaux Antoine, Joann Sfar ; scen. Joann Sfar ... [et al.] ; d'après le roman de Joann Sfar
Directeur
Antoine Delesvaux Joann Sfar
Compositeur
Olivier Daviaud
Interprète
François Morel 1957- (stem) Maurice Bénichou  (stem) Hafsia Herzi  (stem) François Damiens  (stem) Mathieu Amalric  (stem) Jean-Pierre Kalfon  (stem) Mohamed Fellag  (stem) Sava Lolov  (stem)
Langue
Français
Éditeur
Cinéart, 2011
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2011
Durée
100 min.
Note
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5414939159916
mooov

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze Franse animatiefilm van Joann Sfar en Antoine Delesvaux is de tweede film die stripschrijver en -tekenaar Sfar regisseerde, na 'Gainsbourg, vie héroïque'. Het verhaal is gebaseerd op de delen 1, 2 en 5 van Sfar's stripreeks 'De kat van de rabijn' (2002-2006), die is geïnspireerd door zijn Joods-Arabische wortels. In het Algiers van de jaren twintig woont rabbijn Sfar in de kashba, samen met zijn mooie dochter, kat en papegaai. Wanneer de kat de papegaai opeet, kan hij plotseling mensentaal spreken, maar het eerste wat hij vertelt is een leugen. De kat is ironisch en brutaal en stelt kritische vragen over de joodse godsdienst, maar wil ook zijn bar mitswa doen om vrienden te kunnen blijven met dochter Zlabya. Het is het begin van een reeks bizarre avonturen die de rabbijn, de kat en andere vrienden tot in de binnenlanden van Afrika brengt. Door het inkorten voor de film is het verhaal soms fragmentarisch en minder subtiel dan de stripboeken. Patricia Smagge (Movie 2 Movie, i) noem…Lire la suite

À propos de Antoine Delesvaux

Antoine Delesvaux, né le 6 septembre 1979 à Paray-le-Monial,, est un producteur français, fondateur de la Station Animation puis de Autochenille Production, avec Joann Sfar et Clément Oubrerie.

Il est également co-réalisateur avec Joann Sfar du film d'animation Le Chat du Rabbin, Prix Spécial de la Fondation Gan pour le Cinéma en 2008.

Références

  • Portail du cinéma français
En lire plus sur Wikipedia

Suggestions