Als twee totaal verschillende zussen bericht krijgen van hun tot dan toe onbekende draagmoeder reizen ze naar Amerika om haar te helpen. Ze blijkt een onaangename, onaangepaste en chagrijnige vrouw te zijn. Onderweg naar een revalidatiekliniek in New Mexico groeien ze langzaam naar elkaar toe.
Langue
Multilingue, Néerlandais, Anglais
Éditeur
Eyeworks, 2012
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
ca. 96 min.
Note
Afwisselend Nederlands en Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8713053015557

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 47 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Nederlandse roadmovie uit 2012 van Antoinette Beumer (De gelukkige huisvrouw; Loft), met de zusters Carice en Jelka van Houten en Holly Hunter. Een tweeling, de zussen van in de dertig zijn tegenpolen. De één een zakenvrouw met laptop en mobiele telefoon, de ander een chaoot in bloemetjesjurk. Ze zijn opgevoed door hun twee vaders. Als hun draagmoeder in Amerika in het ziekenhuis belandt en niemand anders blijkt te hebben, moeten de zussen haar te hulp schieten. Ze blijkt een sjacherijnige, onaangepaste en onverzorgde vrouw, Jackie genaamd. Tijdens een tocht naar een revalidatiekliniek in New Mexico groeien ze toch naar elkaar toe. Floortje Smit (Volkskrant 10-5-'12) geeft 3 (van 5) sterren: 'Regisseur Antoinette Beumer (...) zorgt ervoor dat de reis met het drietal vooral plezierig is. Ze ziet de schoonheid in uitgestrekte landschappen en truckerscafés zonder die met de blik van een buitenstaander te romantiseren of te ridiculiseren. (...) Dat ze Carice en Jelka van Houten wist te ca…Lire la suite

À propos de Antoinette Beumer

Antoinette Beumer, de son vrai nom Antoinette Janssen, née le 2 août 1962 à Amstelveen, est une réalisatrice et scénariste néerlandaise.

Biographie

Antoinette Beumer est diplômée de l'école de théâtre d'Amsterdam en 1989. En tant que directrice, elle a participé à divers projets. Elle a réalisé les séries télévisées Hertenkamp, Spangen et Willemspark (comédie pour les jeunes VPRO). En tant que réalisatrice remplaçante de Willem van de Sande, elle a participé à son dernier long métrage Ik omhels je met duizend armen.

En 2006, elle a fondé sa propre société de production commerciale, Het Kantoor, avec Heleen Dankbaar. Fin 2007, le documentaire qu'elle a réalisé avec Maaik Krijgsman, See you in Vegas sort au cinéma : il retrace l'histoire de l'illusionniste Hans Klok. En 2010, De Gelukkige Huisvrouw (La femme a…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions